Како се јапанци обрачунавају са криминалцима

Из земље из које долази многе лудорије, стижу нам и бацача мрежа и бацач текућине. То неубојито оружје може се користити за успоравање или смиривање криминалаца.

Свијет 25.01.2016 | 22:00
Како се јапанци обрачунавају са криминалцима

Када се користи заједно с другим несмртоносним оружјем, као што је рачвасто оружје које се назива “вилица за нереде”, то може бити врло моћни алат за провођење закона, безбједност и заштиту појединаца.

Иако подсјећа на нешто што би се могло наћи у арсеналу каквог суперхероја, бацач мреже избацује прави мрежни пројектил. Лансер се може пунити поново и има две различита мрежна пројектила.

Једна врста улошка само испаљује мрежу, али друга врста улошка испаљује мрежу са шпагом која се може потегнути.

Лансер има уграђени аларм који упозорава да је уређај у погону. Мрежа се може испалити с удаљенсоти од 2 до 3 метра од циља.

Лансер има очита ограничења и јасно је да ће исправно радити само када је циљ на отвореном и када се мрежа може потпуно омотати око њега.

И такав омогућава потенцијалној жртви да побјегне нападачу. А ако се користе двије ли више мрежа, нападач је потпуно саплетен и требаће му неко вријеме да се испетља.

Бацач текућине је ручни уређај који брзо испаљује текућину из два мала спремника. Бацач текућине може погодити циљеве до 5 метара. И за овај уређај постоје двије различите врсте уложака.

Један уложак садржи текућину сличну сузавцу, а може се користити за успоравање или заустављање криминалаца. Други уложак садржи свијетлу текућину ознаку која ће сјајити под ултраљубичастим свјетлом те се може користити за означавање нападача или возила у којем криминалци покушавају побјећи.

Зависно о примјени оружја, ове двије различите врсте патрона могу се користити засебно или истовремено.

НН

Коментари / 0

Оставите коментар