Терза: Дуг Звезде је 36-37 милиона евра!

Генерални директор црвено-белих, уз жаљење што дуг прво није износио 60 милиона евра, износи добре вести за навијаче клуба.

Фудбал 26.01.2016 | 18:40
Терза: Дуг Звезде је 36-37 милиона евра!

Ако будемо продали Вукашина Јовановића Бордоу, приходоваћемо 15 милиона евра ове сезоне, рекао је генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић у интервјуу агенцији Спортнетwорк.

У разговору снимљеном у Словенији, где се црвено-бели припремају не само за наставак сезоне, већ и према Терзићевим речима - за квалификације за Лигу шампиона, први човек клуба изразио је жаљење што није прошла његова идеја да се клуб прво задужи до 60 милиона, а онда крене у санацију.

Такође, истакао је да је и овако дуг смањен на, цитирамо, 36-37 милиона евра, што је за 15 милиона евра мање од дуга који је био актуелан у тренутку када је Терзић стигао у Љутице Богдана (јул 2014. године).

"Кад будемо били шампиони сваке године, учествовали у европским такмичењима, приходовали од УЕФА, приходовали од трансфера, зна се да имамо добре уговоре са 'Гаспромом' и 'Телекомом', од улазница би били велики приходи, а ми планирамо да по години од улазница приходујемо од три и по до четири милиона евра, ако будемо редовни у евро-куповима, тада ћемо моћи у потпуности да санирамо дуг...", рекао је Терзић у опширном интервјуу.

"То сам говорио још прошле године, само је спортски резултат генератор прихода у фудбалу. Жао ми је само што сам потрошио прву годину рада на 'Маракани' покушавајући да смањим расходе. Са ове дистанце, убеђен сам да је то било погрешно, а и онда сам то говорио... Није требало да смањујемо дуг са 50 на 40 милиона евра, требало је да се задужимо још десет милиона евра, али да се освоји шампионска титула и да се нападне Лига шампиона или Лига Европе", истакао је и напоменуо:

"Јер учешћем у такмичењима УЕФА можемо да очекујемо да смањујемо дуг који нам је наметнут и који је био 52 милиона евра".

После краће паузе, закључио је...

"Сада јесмо дуг смањили на неких 36-37 милиона евра, а мислим да ћемо клуб стабилизовати скроз у наредне две-три године само константним освајањем шампионске титуле и учешћем у евро-куповима".

Коментари / 0

Оставите коментар