Terza: Dug Zvezde je 36-37 miliona evra!

Generalni direktor crveno-belih, uz žaljenje što dug prvo nije iznosio 60 miliona evra, iznosi dobre vesti za navijače kluba.

Fudbal 26.01.2016 | 18:40
Terza: Dug Zvezde je 36-37 miliona evra!

Ako budemo prodali Vukašina Jovanovića Bordou, prihodovaćemo 15 miliona evra ove sezone, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić u intervjuu agenciji Sportnetwork.

U razgovoru snimljenom u Sloveniji, gde se crveno-beli pripremaju ne samo za nastavak sezone, već i prema Terzićevim rečima - za kvalifikacije za Ligu šampiona, prvi čovek kluba izrazio je žaljenje što nije prošla njegova ideja da se klub prvo zaduži do 60 miliona, a onda krene u sanaciju.

Takođe, istakao je da je i ovako dug smanjen na, citiramo, 36-37 miliona evra, što je za 15 miliona evra manje od duga koji je bio aktuelan u trenutku kada je Terzić stigao u Ljutice Bogdana (jul 2014. godine).

"Kad budemo bili šampioni svake godine, učestvovali u evropskim takmičenjima, prihodovali od UEFA, prihodovali od transfera, zna se da imamo dobre ugovore sa 'Gaspromom' i 'Telekomom', od ulaznica bi bili veliki prihodi, a mi planiramo da po godini od ulaznica prihodujemo od tri i po do četiri miliona evra, ako budemo redovni u evro-kupovima, tada ćemo moći u potpunosti da saniramo dug...", rekao je Terzić u opširnom intervjuu.

"To sam govorio još prošle godine, samo je sportski rezultat generator prihoda u fudbalu. Žao mi je samo što sam potrošio prvu godinu rada na 'Marakani' pokušavajući da smanjim rashode. Sa ove distance, ubeđen sam da je to bilo pogrešno, a i onda sam to govorio... Nije trebalo da smanjujemo dug sa 50 na 40 miliona evra, trebalo je da se zadužimo još deset miliona evra, ali da se osvoji šampionska titula i da se napadne Liga šampiona ili Liga Evrope", istakao je i napomenuo:

"Jer učešćem u takmičenjima UEFA možemo da očekujemo da smanjujemo dug koji nam je nametnut i koji je bio 52 miliona evra".

Posle kraće pauze, zaključio je...

"Sada jesmo dug smanjili na nekih 36-37 miliona evra, a mislim da ćemo klub stabilizovati skroz u naredne dve-tri godine samo konstantnim osvajanjem šampionske titule i učešćem u evro-kupovima".

Komentari / 0

Ostavite komentar