Није нормално шта раде овом момку! Навијачи: Андрија, Звездашу!

Нови притисак на Андрију Живковића да се изјасни о свом статусу у Партизану. Овог пута од дела навијача, односно групе "Гробари Југ". За Живковића написали да је "звездаш". Други део навијача му даје подршку.

Фудбал 26.01.2016 | 18:00
Није нормално шта раде овом момку! Навијачи: Андрија, Звездашу!

Андрија Живковић, млади фудбалер Партизана, који се према општим оценама котира међу највеће таленте европског фудбала, ових дана је под огромним притиском.

Да ли ће остати у Партизану, да ли он и његов отац "уцењују" клуб и да ли ће уопште остати бар до јуна? Изјава спортског директора Ивице Илиева од пре неколико дана листу "Курир" у којем је апеловао на Живковића да пристане да буде продат како би тим новцем био обезбеђен опстанак клуба изазвао је много коментара.

Након тога огласио се и Андријин отац, Јовица, који је, у опширном писму, поручио да Партизан воде незналице и лоши људи, као да су он и његов син одбили понуду мадридског Реала од 15 милиона евра и да ће "вероватно остати у Партизану".

Неспорно је да је Живковићев уговор веома компликован и штетан по Партизан и да је то учинила претходна управа предвођена Драганом Ђурићем (о чему можете прочитати у повезаним вестима). Алберт Нађ, бивши члан те управе, који је рекао да је био против таквог посла, изјавио је да је то "један од најгорих уговора у исторји Партизана".

Али, да ли је Живковић заслужио да се нађе под оваквим притиском?

Последња вест из Партизана гласи да је Живковић међу играчима који у уторак одлазе на припреме на Кипар. Он се данас појавио и на промоцији Партизанове апликације "Партизан Апп", што би требало да буде још једна потврда да јесте део Партизана (и даље).

Али, баш дан уочи одласка на Кипар, огласила се и навијачка група "Гробари Југ", која је у оштро интонираном отвореном писму, затражила од Живковића да се коначно изјасни о свом статусу и да каже истину о томе шта је све његов отац радио месецима уназад.

Такође, у писму ти навијачи Партизана наводе за Живковића и његовог оца да су "звездаши".

Да ли је Живковић заслужио да се о њему тако говори, после, рецимо, оне партије против Стеауе?

Наравно да није!

Ово писмо дела навијача Партизана на свом Фацебоок профилу поделио је члан управе Паризана, професор Владимир Вулетић.

"Андрија, Партизан ти је дао све. Начинио је од тебе фудбалера, репрезентативца и богаташа. Да ли се некада запиташ шта би био и где би завршио без Партизана? Да ли се сећаш да си, иако звездаш, одабрао Партизан, јер си ту имао боље услове за напредак? Твој отац може да лаже неупућене, али нас не. Знамо да си био најплаћенији стипендиста у историји клуба. Знамо да си од све деце из Партизанове школе добио далеко најбољи уговор. Знамо да си био привилегован у свему, да си добијао плате и награде пре свих других играча, да ти клуб не дугује ништа, док, нажалост, дугује неким другим играчима који су прави 'гробари', који су дали срце за клуб. Знамо да су твој отац и менаџер, још један звездаш Предраг Ђорђевић, годинама уцењивали клуб и уценама и претњама добили проценат од твог трансфера, највећи када су у питању Партизанова деца. Ако си човек, јави се и реци да ли је то истина", пише у овом саопштењу.

Навијачи Партизана поручују Живковићу да су сви играчи одлазили захваљујући се клубу, а сада он "жели да оде без обештећења", иако је "добио више од других".

"Изађи у јавност и кажи да ли желиш да продужиш уговор са Партизаном и под којим условима. Изађи у јавност и кажи да ли је истина да те месецима уназад твој отац нуди свуда у Европи и тражи за себе силне милионе зато што ћеш у јуну бити слободан", наводи се у писму.

Постоји и порука за управу или боље рећи управЕ клуба:

"Управи клуба замерамо што је годинама подилазила теби и твојима, што је прихватала све ваше уцене и претње, што је и нас обманула да од тебе правимо лажног идола, што доводи у клуб звездаше који од Партизана хоће само да се окористе, а клуб мрзе и уживају да му нанесу штету".

Дакле, Андрија Живковић је под додатним притиском и питање је како ће се све ово одразити на овог момка, који је Партизану ове сезоне донео учешће у Лиги Европе. Наравно, уз саиграче.

Такође, да ли је на навијачима да воде политику клуба или да долазе на утакмице и подржавају екипу? Да ли је на њима да се питају који играч треба да игра или да продужи уговор, оде из клуба?

Генерални директор Милош Вазура је пре само десетак дана рекао да је Партизан "веома финансијски стабилан", да је обезбедио финансијски план до краја сезоне и да "постаје озбиљан клуб".

Озбиљан клуб ово не дозвољава.

Постоји и друга група навијача Партизана која даје подршку Андрији Живковићу. На сајту партизан.нет објављено је писмо у којем се истиче да се зна да је "Партизан Андријина кућа" и да је он то много пута показао.

"Сви знају онај лепи шал на којем пише 'МОЈА КУЋА', који високо подигнут значи, да ПАРТИЗАН није само фудбалски клуб, један од многих, већ дом и породица, који се одано поштују и бране и за које се безрезервно даје и бори.Андрија Живковић је дете Партизана, које је можда и пребрзо постало његова главна узданица, јер у нашем добром клубу, који воде лоши људи, већ годинама деци не дозвољавају да на миру одрасту, оданима да воле, храбрима да бране. Они који седе у Хумској урушавајући клуб и продајући његове интересе, сада упиру прстом у Андрију покушавајући да на тај начин сакрију свој нерад, неспособност и лоше намере. Они, чија је дужност да омогуће Партизану да живи како би могао да се такмичи и побеђује, траже од Андрије да учини оно што они не умеју и не желе и што никако не може бити његова дужност. Они који су криви, проналазе кривца, они који лажу, нуде истину. А дела најбоље говоре где су кривци и шта је истина", пише у овом писму друге група навијача Партизана.

Додаје се и ово:

"Андрија Живковић је на терену показао да му је Партизан кућа. Давао је голове и играо за победе које су учиниле да се Партизаново име изговара са поштовањем, а да клупска каса буде пунија. Момак од 19 лета урадио је са својим друговима неке велике и вредне ствари, док су они којима је то била дужност и обавеза чинили сасвим супротно доводећи велики клуб у ситуацију да се поставља питање његовог опстанка".

Коментари / 0

Оставите коментар