Nije normalno šta rade ovom momku! Navijači: Andrija, Zvezdašu!

Novi pritisak na Andriju Živkovića da se izjasni o svom statusu u Partizanu. Ovog puta od dela navijača, odnosno grupe "Grobari Jug". Za Živkovića napisali da je "zvezdaš". Drugi deo navijača mu daje podršku.

Fudbal 26.01.2016 | 18:00
Nije normalno šta rade ovom momku! Navijači: Andrija, Zvezdašu!

Andrija Živković, mladi fudbaler Partizana, koji se prema opštim ocenama kotira među najveće talente evropskog fudbala, ovih dana je pod ogromnim pritiskom.

Da li će ostati u Partizanu, da li on i njegov otac "ucenjuju" klub i da li će uopšte ostati bar do juna? Izjava sportskog direktora Ivice Ilieva od pre nekoliko dana listu "Kurir" u kojem je apelovao na Živkovića da pristane da bude prodat kako bi tim novcem bio obezbeđen opstanak kluba izazvao je mnogo komentara.

Nakon toga oglasio se i Andrijin otac, Jovica, koji je, u opširnom pismu, poručio da Partizan vode neznalice i loši ljudi, kao da su on i njegov sin odbili ponudu madridskog Reala od 15 miliona evra i da će "verovatno ostati u Partizanu".

Nesporno je da je Živkovićev ugovor veoma komplikovan i štetan po Partizan i da je to učinila prethodna uprava predvođena Draganom Đurićem (o čemu možete pročitati u povezanim vestima). Albert Nađ, bivši član te uprave, koji je rekao da je bio protiv takvog posla, izjavio je da je to "jedan od najgorih ugovora u istorji Partizana".

Ali, da li je Živković zaslužio da se nađe pod ovakvim pritiskom?

Poslednja vest iz Partizana glasi da je Živković među igračima koji u utorak odlaze na pripreme na Kipar. On se danas pojavio i na promociji Partizanove aplikacije "Partizan App", što bi trebalo da bude još jedna potvrda da jeste deo Partizana (i dalje).

Ali, baš dan uoči odlaska na Kipar, oglasila se i navijačka grupa "Grobari Jug", koja je u oštro intoniranom otvorenom pismu, zatražila od Živkovića da se konačno izjasni o svom statusu i da kaže istinu o tome šta je sve njegov otac radio mesecima unazad.

Takođe, u pismu ti navijači Partizana navode za Živkovića i njegovog oca da su "zvezdaši".

Da li je Živković zaslužio da se o njemu tako govori, posle, recimo, one partije protiv Steaue?

Naravno da nije!

Ovo pismo dela navijača Partizana na svom Facebook profilu podelio je član uprave Parizana, profesor Vladimir Vuletić.

"Andrija, Partizan ti je dao sve. Načinio je od tebe fudbalera, reprezentativca i bogataša. Da li se nekada zapitaš šta bi bio i gde bi završio bez Partizana? Da li se sećaš da si, iako zvezdaš, odabrao Partizan, jer si tu imao bolje uslove za napredak? Tvoj otac može da laže neupućene, ali nas ne. Znamo da si bio najplaćeniji stipendista u istoriji kluba. Znamo da si od sve dece iz Partizanove škole dobio daleko najbolji ugovor. Znamo da si bio privilegovan u svemu, da si dobijao plate i nagrade pre svih drugih igrača, da ti klub ne duguje ništa, dok, nažalost, duguje nekim drugim igračima koji su pravi 'grobari', koji su dali srce za klub. Znamo da su tvoj otac i menadžer, još jedan zvezdaš Predrag Đorđević, godinama ucenjivali klub i ucenama i pretnjama dobili procenat od tvog transfera, najveći kada su u pitanju Partizanova deca. Ako si čovek, javi se i reci da li je to istina", piše u ovom saopštenju.

Navijači Partizana poručuju Živkoviću da su svi igrači odlazili zahvaljujući se klubu, a sada on "želi da ode bez obeštećenja", iako je "dobio više od drugih".

"Izađi u javnost i kaži da li želiš da produžiš ugovor sa Partizanom i pod kojim uslovima. Izađi u javnost i kaži da li je istina da te mesecima unazad tvoj otac nudi svuda u Evropi i traži za sebe silne milione zato što ćeš u junu biti slobodan", navodi se u pismu.

Postoji i poruka za upravu ili bolje reći upravE kluba:

"Upravi kluba zameramo što je godinama podilazila tebi i tvojima, što je prihvatala sve vaše ucene i pretnje, što je i nas obmanula da od tebe pravimo lažnog idola, što dovodi u klub zvezdaše koji od Partizana hoće samo da se okoriste, a klub mrze i uživaju da mu nanesu štetu".

Dakle, Andrija Živković je pod dodatnim pritiskom i pitanje je kako će se sve ovo odraziti na ovog momka, koji je Partizanu ove sezone doneo učešće u Ligi Evrope. Naravno, uz saigrače.

Takođe, da li je na navijačima da vode politiku kluba ili da dolaze na utakmice i podržavaju ekipu? Da li je na njima da se pitaju koji igrač treba da igra ili da produži ugovor, ode iz kluba?

Generalni direktor Miloš Vazura je pre samo desetak dana rekao da je Partizan "veoma finansijski stabilan", da je obezbedio finansijski plan do kraja sezone i da "postaje ozbiljan klub".

Ozbiljan klub ovo ne dozvoljava.

Postoji i druga grupa navijača Partizana koja daje podršku Andriji Živkoviću. Na sajtu partizan.net objavljeno je pismo u kojem se ističe da se zna da je "Partizan Andrijina kuća" i da je on to mnogo puta pokazao.

"Svi znaju onaj lepi šal na kojem piše 'MOJA KUĆA', koji visoko podignut znači, da PARTIZAN nije samo fudbalski klub, jedan od mnogih, već dom i porodica, koji se odano poštuju i brane i za koje se bezrezervno daje i bori.Andrija Živković je dete Partizana, koje je možda i prebrzo postalo njegova glavna uzdanica, jer u našem dobrom klubu, koji vode loši ljudi, već godinama deci ne dozvoljavaju da na miru odrastu, odanima da vole, hrabrima da brane. Oni koji sede u Humskoj urušavajući klub i prodajući njegove interese, sada upiru prstom u Andriju pokušavajući da na taj način sakriju svoj nerad, nesposobnost i loše namere. Oni, čija je dužnost da omoguće Partizanu da živi kako bi mogao da se takmiči i pobeđuje, traže od Andrije da učini ono što oni ne umeju i ne žele i što nikako ne može biti njegova dužnost. Oni koji su krivi, pronalaze krivca, oni koji lažu, nude istinu. A dela najbolje govore gde su krivci i šta je istina", piše u ovom pismu druge grupa navijača Partizana.

Dodaje se i ovo:

"Andrija Živković je na terenu pokazao da mu je Partizan kuća. Davao je golove i igrao za pobede koje su učinile da se Partizanovo ime izgovara sa poštovanjem, a da klupska kasa bude punija. Momak od 19 leta uradio je sa svojim drugovima neke velike i vredne stvari, dok su oni kojima je to bila dužnost i obaveza činili sasvim suprotno dovodeći veliki klub u situaciju da se postavlja pitanje njegovog opstanka".

Komentari / 0

Ostavite komentar