Удовичић: Ватерполистима до петка по 20.000 евра!

Министар спорта и омладине Вања Удовичић најавио је да ће златним ватерполистима до петка бити исплаћене новчане награде за освајање те медаље.

Остали спортови 27.01.2016 | 10:20
Удовичић: Ватерполистима до петка по 20.000 евра!

Он је прецизирао да ће сваки од њих добити по 20.000 евра.

Удовичић је рекао да су актуелна Влада Србије и премијер Србије Александар Вучић "најбољи за српски спорт", с обзиром да су у претходном периоду побољшане и поправљене многобројне ствари.

Међу њима су и да су наградна средства за освајање медаље највећа у региону, редовна исплата пензија заслужним спортистима, али и то што су већ сада исплаћена средства савезима за припрему за Олимпијске игре.

Средства за функционисање тих савеза и припрему олимпијаца, како је додао, уплаћена су 15. јануара, просек је увек био у мају.

"У животу имате семарфор који показује колики је резултат. Увек може више да се уради, али истина је да је много урађено", рекао је Удовичић, додајући да ће након 50 година Србија добити и национални тренинг центар.

Додао је и да је завршено Европско првенство у ватерполу прошло у најбољем реду и да је похваљено од свих.

Истовремено, како је навео, покушано је оспоравање тог такмичења и то од нас самих, причама о постављањем билборда и партијском поделом карата.

"Ја не знам да ли би неко дао карте некоме, а онда да доживи да се звижди истом", рекао је Удовичић, додајући да му је као бившем ватерполисти криво што није имао прилику да игра у Београду и пред толиком публиком освоји медаљу.

Ватерполо репрезентација Србије трећи пут заредом постал је првак Европе, пошто је у суботу у Београду победила селекцију Црне Горе резултатом 10:8.

Коментари / 0

Оставите коментар