Видео - Летећи Монфис: Не жалим због скока, али ме је бољело!

Француски тенисер Гаел Монфис одушевљава љубитеље тениса својим, понекад и не толико паметним потезима, који могу да га коштају здравља.

Тенис 26.01.2016 | 09:00
Видео - Летећи Монфис: Не жалим због скока, али ме је бољело!

У дуелу са Андрејем Кузњецовим, у борби за четвртфинале Аустралијан Опена голманском парадом је покушао да спречи директан поен противника.

Харизматични тенисер у томе није успео, али се снимци и фотографије његовог потеза шире друштвеним мрежама и изазивају бројне позитивне реакције.

Позитиван је морао да буде и Монфис, прошао је без повреде.

“Не жалим због тога што сам урадио, али морам да признам да је болело. Да је веома болело. Не могу ништа да стиснем тренутно, имам дубоку расекотину... Срећан сам што нисам ништа поломио, знате, нисам стена“, рекао је Монфис.

Француз истиче да никада не размишља када покуша да стигне лоптицу и да је све што ради на терену у таквим ситуацијама инстинктивно.

“Током поена верујем да могу да стигнем лоптицу... Само кренем ка њој... Ја сам такмичар, желим да освојим сваки поен и онда чак помислим да могу да летим. Људи морају да схвате да, ако скочим, то радим зато што знам да могу. Не постоји вежба за то, то је чист инстинкт“, истакао је Монфис.

У борби за полуфинале Монфис ће се састати са Милошем Раонићем, који је у пет сетова савладао Стена Вавринку.

Коментари / 0

Оставите коментар