Video - Leteći Monfis: Ne žalim zbog skoka, ali me je boljelo!

Francuski teniser Gael Monfis oduševljava ljubitelje tenisa svojim, ponekad i ne toliko pametnim potezima, koji mogu da ga koštaju zdravlja.

Tenis 26.01.2016 | 09:00
Video - Leteći Monfis: Ne žalim zbog skoka, ali me je boljelo!

U duelu sa Andrejem Kuznjecovim, u borbi za četvrtfinale Australijan Opena golmanskom paradom je pokušao da spreči direktan poen protivnika.

Harizmatični teniser u tome nije uspeo, ali se snimci i fotografije njegovog poteza šire društvenim mrežama i izazivaju brojne pozitivne reakcije.

Pozitivan je morao da bude i Monfis, prošao je bez povrede.

“Ne žalim zbog toga što sam uradio, ali moram da priznam da je bolelo. Da je veoma bolelo. Ne mogu ništa da stisnem trenutno, imam duboku rasekotinu... Srećan sam što nisam ništa polomio, znate, nisam stena“, rekao je Monfis.

Francuz ističe da nikada ne razmišlja kada pokuša da stigne lopticu i da je sve što radi na terenu u takvim situacijama instinktivno.

“Tokom poena verujem da mogu da stignem lopticu... Samo krenem ka njoj... Ja sam takmičar, želim da osvojim svaki poen i onda čak pomislim da mogu da letim. Ljudi moraju da shvate da, ako skočim, to radim zato što znam da mogu. Ne postoji vežba za to, to je čist instinkt“, istakao je Monfis.

U borbi za polufinale Monfis će se sastati sa Milošem Raonićem, koji je u pet setova savladao Stena Vavrinku.

Komentari / 0

Ostavite komentar