Под истрагом четири меча на Вимблдону и један на АО!

Тениска јединица за интегритет истражује четири сумњива меча са Вимблдона, уз један који је одигран на овогодишњем Аустралијан Опену.

Тенис 26.01.2016 | 21:40
Под истрагом четири меча на Вимблдону и један на АО!

Свет тениса тренутно потреса скандал око намештања мечева, а информације о њему први је објавио ББЦ првог дана првог Грен слема сезоне.

Последњих дана много се спекулисало који мечеви су сумњиви, а одмах се знало да су у питању поједини који су одиграни на Вимблдону.

Прва два сумњива меча одиграна 2005. године, а тада је Аустралијанац Вејн Артурс победио Филипа Воландрија, који је био постављен за 32. носиоца, док је белгијски тенисер Жил Елсенер био бољи од још једног Италијана Потита Старачеа са 6:3, 7:6, 6:3. Двојица Италијана су већ годинама осумњичани за намештање, а Стараче је чак добио доживотну забрану бављења тенисом пре него што је ослобођен оптужби.

Воландри је тенисер који је био у средишту истраге коју је спровео АТП 2008. године, а током његовог меча са Артурсом појавио се невероватно велики број опклада на Белгијанца. Са Старачеа је потпуно другачија прича, пошто је Елсенер јавно изјавио да му је понуђено 100.000 долара да изгуби од Италијана.

Трећи меч је одигран у јуну 2006. године, а тада је Британац Ричард Блумфилд елиминисао аргентинског тенисера Карлоса Берлока са 6:1, 6:2, 6:2. Блумфилд је тада добио специјалну позивницу организатора, а током каријере најбољи пласман на АТП листи било му је 176. место. Сумнив је и дуел између Јиргена Мелцера и Вејна Одезника, у којем је Аустријанац славио са 6:1, 6:4, 6:2.

На Вимблдону је било још мечева током којих је регистрован велики број сумњивих уплата, али се не зна који су још били под истрагом. Дуел између Блумфилда и Берлока је био посебно чудан, пошто је око 340.000 фунти уплаћено на пораз Аргентинца.

Што се тиче меча који је под сумњом на овогодишњем Аустралијан Опену, то је сусрет између Лукаша Кубота и Андрее Хлавачкове са једне и Давида Марера и Ларе Аруабарене са друге стране. Према писању “Њујорк Тајмса”, забележен је велики број уплата на Хлавачкову и Кубота, који су славили са 6:0, 6:3.

Мареро је после меча рекао да га је мучила повреда колена, а поједини званичници нису много пажње посветили том случају јер по њиховим речима неко ко је близак тенисерима увек може да протури информацију професионалним коцкарима. Сумња се појавила јер су на једном сајту уплате на тај меч достигле 25.000 долара, док су слични мечеви само неколико дана касније заједно имали уплату од 2.000 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар