Зашто се Вавринка не ''плаши'' Ђоковића?!

Швајцарац Станислас Вавринка сматра да је због свог стила игре најтежи ривал најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу.

Тенис 27.01.2016 | 22:15
Зашто се Вавринка не ''плаши'' Ђоковића?!

Вавринка је два пута добијао Ђоковића на Грен слем турнирима, па је упркос негативном међусобном скору 4-19 један од ретких играча који не стрепи од дуела са Србином.

Човек који је испред Роџера Федерера и гомиле скијаша добио награду за спортисту године у Швајцарској 2015. (други пут у каријери), сматра се главним конкурентом да оконча Ђоковићеву доминацију.

"Мислим да је то до мог стила игре, до чињенице да играм снажно са обе стране, освајам винере, притискам га, а када играм свој најбољи тенис, чак је и њему тешко. Тешко је јер мора да уради много више, а ја га константно притискам", рекао је Вавринка.

Иако су велики ривали у последње две године, Вавринка и Ђоковић су пре свега велики пријатељи.

"Уживам да играм с њим. Одлични смо пријатељи, често тренирамо заједно, али да уживамо још више када играмо обојица одлично, јер имамо сјајне серије размена удараца, добре мечеве. Изазов је играти са најбољим тенисером света, за мене је увек част бити на терену са бројем 1", истакао је Швајцарац.

Вавринка је уочи турнира имао проблема због прехладе, али осећа да је сјајно припремљен пред старт нове тениске сезоне, без обзира на губитак меча од Милоша Раонића у ноћи између недеље и понедељка.

"Тренирао сам четири-пет недеља. Много сам радио на физичкој припреми са тренером Пјером Паганинијем. Мало више од две недеље сам радио са Магнусом Норманом (његов тренер, прим. аут), па је било добро. Задовољан сам како сам се спремио", закључио је Вавринка.

Коментари / 0

Оставите коментар