Zašto se Vavrinka ne ''plaši'' Đokovića?!

Švajcarac Stanislas Vavrinka smatra da je zbog svog stila igre najteži rival najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Tenis 27.01.2016 | 22:15
Zašto se Vavrinka ne ''plaši'' Đokovića?!

Vavrinka je dva puta dobijao Đokovića na Gren slem turnirima, pa je uprkos negativnom međusobnom skoru 4-19 jedan od retkih igrača koji ne strepi od duela sa Srbinom.

Čovek koji je ispred Rodžera Federera i gomile skijaša dobio nagradu za sportistu godine u Švajcarskoj 2015. (drugi put u karijeri), smatra se glavnim konkurentom da okonča Đokovićevu dominaciju.

"Mislim da je to do mog stila igre, do činjenice da igram snažno sa obe strane, osvajam vinere, pritiskam ga, a kada igram svoj najbolji tenis, čak je i njemu teško. Teško je jer mora da uradi mnogo više, a ja ga konstantno pritiskam", rekao je Vavrinka.

Iako su veliki rivali u poslednje dve godine, Vavrinka i Đoković su pre svega veliki prijatelji.

"Uživam da igram s njim. Odlični smo prijatelji, često treniramo zajedno, ali da uživamo još više kada igramo obojica odlično, jer imamo sjajne serije razmena udaraca, dobre mečeve. Izazov je igrati sa najboljim teniserom sveta, za mene je uvek čast biti na terenu sa brojem 1", istakao je Švajcarac.

Vavrinka je uoči turnira imao problema zbog prehlade, ali oseća da je sjajno pripremljen pred start nove teniske sezone, bez obzira na gubitak meča od Miloša Raonića u noći između nedelje i ponedeljka.

"Trenirao sam četiri-pet nedelja. Mnogo sam radio na fizičkoj pripremi sa trenerom Pjerom Paganinijem. Malo više od dve nedelje sam radio sa Magnusom Normanom (njegov trener, prim. aut), pa je bilo dobro. Zadovoljan sam kako sam se spremio", zaključio je Vavrinka.

Komentari / 0

Ostavite komentar