Серену не служи памћење као раније!

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс рекла је да се много и не сећа меча у којем је први пут на Аустралијан Опена надиграла Рускињу Марију Шарапову.

Тенис 25.01.2016 | 23:00
Серену не служи памћење као раније!

Било је то пре 11 година, сада већ давне 2005, када је Вилијамсова славила у том полуфиналу са 2:1.

„Бранила сам меч лопте, тога се сећам. Сећам се да сам ударила најјаче што могу... Сећам се да сам победила“, подсетила се данас Серена тог меча у којем је спасла три меч лопте.

И Шарапова памти тај дуел из 2005. године, а како не би. Тог дана је почео њен низ од 17 пораза од Американке. Тренутни резултат у међусобним дуелима је 18:2 у корист Серене Вилијамс.

Њих две ће се сада поново састати, овог пута у четвртфиналу првог Грен слема сезоне.

„Радујем се што ћу играти против најбоље на свету. Последњих неколико година доказује да је најбоља“, рекла је Шарапова.

Доминација Серене Вилијамс у женском тенису створила је велики јаз између ње и свих осталих на WТА листи. Она је освојила 21 Грен слем титулу, укључујући и прошлогодишње на Аустралијан Опену, Вимблдону и Ролан Гаросу. Недостајала јој је једино титула на УС Опену да комплетира Грен слем.

„Током целе каријере највише су ме мотивисали порази. Када изгубим, једноставно постанем боља“, рекла је Американка, која је кроз прву недељу на Аустралијан Опену прошла без изгубљеног сета.

На питање да ли јој серија победа против Шарапове улива додатно самопоуздање пред четвртфинални дуел, она је рекла:

„Имам поверења у своју игру, нема везе да ли играм против ње или неког другог. Ако наставим да играм овако, све ће бити добро“.

Вилијамсова је са 34 године најстарија тенисерка која је на броју један на WТА листи, али године изгледа њој нису проблем. Сваким новим турниром она има нову шансу за улазак у историју.

Уколико поново тријумфује у Мелбурну, освојиће 22. Грен слем титулу и изједначиће се са Штефи Граф. Наредни циљ после тога биће јој 24 титуле, колико је освојила легендарна Аустралијанка Маргарет Корт.

„Та бројка је близу, али је исто тако и далеко. Искрено, идем меч по меч. Никад не играм размишљајући о томе да стигнем Маргарет Кор. Играм само са жељом да освојим титулу и то је то“, рекла је Серена.

Коментари / 0

Оставите коментар