Serenu ne služi pamćenje kao ranije!

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams rekla je da se mnogo i ne seća meča u kojem je prvi put na Australijan Opena nadigrala Ruskinju Mariju Šarapovu.

Tenis 25.01.2016 | 23:00
Serenu ne služi pamćenje kao ranije!

Bilo je to pre 11 godina, sada već davne 2005, kada je Vilijamsova slavila u tom polufinalu sa 2:1.

„Branila sam meč lopte, toga se sećam. Sećam se da sam udarila najjače što mogu... Sećam se da sam pobedila“, podsetila se danas Serena tog meča u kojem je spasla tri meč lopte.

I Šarapova pamti taj duel iz 2005. godine, a kako ne bi. Tog dana je počeo njen niz od 17 poraza od Amerikanke. Trenutni rezultat u međusobnim duelima je 18:2 u korist Serene Vilijams.

Njih dve će se sada ponovo sastati, ovog puta u četvrtfinalu prvog Gren slema sezone.

„Radujem se što ću igrati protiv najbolje na svetu. Poslednjih nekoliko godina dokazuje da je najbolja“, rekla je Šarapova.

Dominacija Serene Vilijams u ženskom tenisu stvorila je veliki jaz između nje i svih ostalih na WTA listi. Ona je osvojila 21 Gren slem titulu, uključujući i prošlogodišnje na Australijan Openu, Vimbldonu i Rolan Garosu. Nedostajala joj je jedino titula na US Openu da kompletira Gren slem.

„Tokom cele karijere najviše su me motivisali porazi. Kada izgubim, jednostavno postanem bolja“, rekla je Amerikanka, koja je kroz prvu nedelju na Australijan Openu prošla bez izgubljenog seta.

Na pitanje da li joj serija pobeda protiv Šarapove uliva dodatno samopouzdanje pred četvrtfinalni duel, ona je rekla:

„Imam poverenja u svoju igru, nema veze da li igram protiv nje ili nekog drugog. Ako nastavim da igram ovako, sve će biti dobro“.

Vilijamsova je sa 34 godine najstarija teniserka koja je na broju jedan na WTA listi, ali godine izgleda njoj nisu problem. Svakim novim turnirom ona ima novu šansu za ulazak u istoriju.

Ukoliko ponovo trijumfuje u Melburnu, osvojiće 22. Gren slem titulu i izjednačiće se sa Štefi Graf. Naredni cilj posle toga biće joj 24 titule, koliko je osvojila legendarna Australijanka Margaret Kort.

„Ta brojka je blizu, ali je isto tako i daleko. Iskreno, idem meč po meč. Nikad ne igram razmišljajući o tome da stignem Margaret Kor. Igram samo sa željom da osvojim titulu i to je to“, rekla je Serena.

Komentari / 0

Ostavite komentar