Симон: Многи тенисери су жељели да побиједим Новака!

Француски тенисер Жил Симон рекао је после пораза од Новака Ђоковића да су многи тенисери желели да он победи.

Тенис 25.01.2016 | 20:30
Симон: Многи тенисери су жељели да побиједим Новака!

Најбољи тенисер света победио је Симона после пет сетова, у драматичном мечу четвртог кола Аустралијан опена.

Ђоковић је одиграо један од најлошијих мечева последњих година, два пута је губио вођство у сетовима, али је на крају славио резултатом 6:3, 6:7 (1-7), 6:4, 4:6, 6:3.

“Знам да је много играча желело да добијем овај меч. Много играча би се боље осећало да је Новак испао. То је нормално јер је он најбољи тенисер света. Тешко је играти на начин на који ја играм. Зато кажем да је, на пример, мени тешко да играм Вавринкин тенис којим га је побеђивао. Сви имамо различите квалитете”, рекао је Симон.

Момак из Нице, који је био постављен за 13. носиоца, открио је да има јасан план у мечевима са Ђоковићем.

“Тачно сам знао шта радим, али вам нећу рећи план. Имао сам план, познајем га добро. Сви знамо ко је он и колико је тешко наћи решење у мечевима са њим. Знамо колико је тешко да се против њега осећамо добро на терену. План је данас функционисао, направио је 100 неизнуђених грешака. То је добар број за мене, за њега није, али ни овога пута то није било довољно. Понављам, имао сам јасан план, знао шта сам желео и то је функционисало. Некада неће бити иста ситуација, па ће бити 6:2, 6:2 за њега”, додао је Симон.

Како је Ђоковић успео да победи када је направио 100 неизнуђених грешака?

“Играо је боље, притискао ме је ударцима. Данас су услови били нешто спорији, а он је јаче ударао лоптицу. Ризиковао је и лоптице су улазиле. Од 2:1 до 5:1 у петом сету мислим да је све ударце одиграо добро. Погодио је много линија, био веома агресиван и нема много шта да се каже. Дефинитивно је играо боље на крају”, навео је Француз.

А да ли ће свој план поделити са осталим играчима?

“Немам шта да делим. Ако неки играчи могу да схвате шта покушавам да учиним на терену против њега, то је добро за њих. Ако желе да играју једноставно и држе се својих квалитета, то је добар приступ”.

Ово је био десети међусобни дуел двојице тенисера, па је уследило питање да ли се план мењао током година.

“Не превише, он напредује сваке године. ‘Ужасно’ је рећи тако нешто јер је већ број 1, али он и даље напредује, па ћу и ја покушати исто. Ово је било близу онога како сам желео да играм против њега у прошлости, али у то време није физички био спреман и са овом игром бих га победио. Данас сам изгубио меч, у томе је разлика”, закључио је Симон.

Коментари / 0

Оставите коментар