Simon: Mnogi teniseri su željeli da pobijedim Novaka!

Francuski teniser Žil Simon rekao je posle poraza od Novaka Đokovića da su mnogi teniseri želeli da on pobedi.

Tenis 25.01.2016 | 20:30
Simon: Mnogi teniseri su željeli da pobijedim Novaka!

Najbolji teniser sveta pobedio je Simona posle pet setova, u dramatičnom meču četvrtog kola Australijan opena.

Đoković je odigrao jedan od najlošijih mečeva poslednjih godina, dva puta je gubio vođstvo u setovima, ali je na kraju slavio rezultatom 6:3, 6:7 (1-7), 6:4, 4:6, 6:3.

“Znam da je mnogo igrača želelo da dobijem ovaj meč. Mnogo igrača bi se bolje osećalo da je Novak ispao. To je normalno jer je on najbolji teniser sveta. Teško je igrati na način na koji ja igram. Zato kažem da je, na primer, meni teško da igram Vavrinkin tenis kojim ga je pobeđivao. Svi imamo različite kvalitete”, rekao je Simon.

Momak iz Nice, koji je bio postavljen za 13. nosioca, otkrio je da ima jasan plan u mečevima sa Đokovićem.

“Tačno sam znao šta radim, ali vam neću reći plan. Imao sam plan, poznajem ga dobro. Svi znamo ko je on i koliko je teško naći rešenje u mečevima sa njim. Znamo koliko je teško da se protiv njega osećamo dobro na terenu. Plan je danas funkcionisao, napravio je 100 neiznuđenih grešaka. To je dobar broj za mene, za njega nije, ali ni ovoga puta to nije bilo dovoljno. Ponavljam, imao sam jasan plan, znao šta sam želeo i to je funkcionisalo. Nekada neće biti ista situacija, pa će biti 6:2, 6:2 za njega”, dodao je Simon.

Kako je Đoković uspeo da pobedi kada je napravio 100 neiznuđenih grešaka?

“Igrao je bolje, pritiskao me je udarcima. Danas su uslovi bili nešto sporiji, a on je jače udarao lopticu. Rizikovao je i loptice su ulazile. Od 2:1 do 5:1 u petom setu mislim da je sve udarce odigrao dobro. Pogodio je mnogo linija, bio veoma agresivan i nema mnogo šta da se kaže. Definitivno je igrao bolje na kraju”, naveo je Francuz.

A da li će svoj plan podeliti sa ostalim igračima?

“Nemam šta da delim. Ako neki igrači mogu da shvate šta pokušavam da učinim na terenu protiv njega, to je dobro za njih. Ako žele da igraju jednostavno i drže se svojih kvaliteta, to je dobar pristup”.

Ovo je bio deseti međusobni duel dvojice tenisera, pa je usledilo pitanje da li se plan menjao tokom godina.

“Ne previše, on napreduje svake godine. ‘Užasno’ je reći tako nešto jer je već broj 1, ali on i dalje napreduje, pa ću i ja pokušati isto. Ovo je bilo blizu onoga kako sam želeo da igram protiv njega u prošlosti, ali u to vreme nije fizički bio spreman i sa ovom igrom bih ga pobedio. Danas sam izgubio meč, u tome je razlika”, zaključio je Simon.

Komentari / 0

Ostavite komentar