Милорад Додик и шест предсједника

Актуелни предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић, састао се са бившим предсједницима Народне скупштине, Момчилом Крајишником, Петром Ђокићем, Драганом Калинићем, Душаном Стојичићем и Игором Радојичићем. Састанку је присуствовао и предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Република Српска 25.01.2016 | 19:20
Милорад Додик и шест предсједника

Република Српска траје дуже од Краљевине Југославије, што значи да има основе да буде третирана као историјска чињеница, заједнички је закључак једног актуелног и пет бивших предсједника Народне скупштине РС. Размјенили су, кажу, мишљења и ставове, који по њиховом признању, ни за кога и ни по чему нису обавезујући.

Иако није била на дневном реду састанка, поново се повела прича о референдуму о Дану републике. Први од бивших, Момчило Крајишник, каже да у потпуности подржава сваку врсту референдума у РС и чак позива новинаре да активније подрже такве иницијативе.

Осокољен Крајишниковим ријечима, Милорад Додик је најавио да ће већ на првој или другој наредној сједници Народне скупштине РС на дневни ред бити уврштена расправа о референдуму о Дану републике. Не брину га ни упозорења једног од бивших високих представника, а садашњег шефа словачке дипломатије Мирослава Лајчака, који је рекао да ако буде референдума, биће и посљедица за његове организаторе.

Додик сматра да је поражавајуће то што је Уставни суд БиХ одлуку доставио Републици Српској на латиници и на хрватском језику, те да је то урушавање права и равноправности српског народа.

Погледајте прилог:

БН ТВ

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЈА

25.01.2016 18:36

Недељко Чубриловић је направио,супер каријеру под Милорадом Додиком!!!Ја само казем Чубриловић+Село Цубриле насеље БЛ!!!Знам га када је стене био!!!ЛОПУЗА ВЕЛИКА НЕМА СТА!!!Поззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја сам

26.01.2016 13:41

Све истина= село леденице најбољи Додиков парлеметарац а не зна да се изрази боле него да је игро лото

Name

ИСТОРИЧАР

25.01.2016 19:36

ВЕЛИКА УТЈЕХА ШТО РС ТРАЈЕ ДУЖЕ ОД КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ. КОМЕ ЈЕ СРБСКА ГРОБНИЦА ПРИМЈЕР У БИЛО ЧЕМУ ТАЈ ЈЕ ЛУД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње

25.01.2016 22:59

ОВА СКУПИНА УБЛЕХАША ЈЕ ДО САДА ИМАЛА ПРИЛИКУ ДА ПОКАЖЕ ШТА ЈЕ ТО ДОБРО ЗА СРБЕ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.КАО РЕЗУЛТАТ ЊИХОВОГ "ПАТРИОТИЗМА" РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ПРИЈЕТИ ПОТПУНИ ФИЈАСКО ИГОРЕ ОДМАКНИ СЕ ОДАТЛЕ ДА ТЕ НЕ СЛИКАЈУ С ЊИМА,НИЈЕ ТИ МЈЕСТО ТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

666

26.01.2016 18:12

Милорад Додик и 6 лопова који од себе не виде народ. Народа нема, па се нема на кога дијелити богатство РС, вец само на њих 6+1 (Додик)

ОДГОВОРИТЕ