Milorad Dodik i šest predsjednika

Aktuelni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, sastao se sa bivšim predsjednicima Narodne skupštine, Momčilom Krajišnikom, Petrom Đokićem, Draganom Kalinićem, Dušanom Stojičićem i Igorom Radojičićem. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Republika Srpska 25.01.2016 | 19:20
Milorad Dodik i šest predsjednika

Republika Srpska traje duže od Kraljevine Jugoslavije, što znači da ima osnove da bude tretirana kao istorijska činjenica, zajednički je zaključak jednog aktuelnog i pet bivših predsjednika Narodne skupštine RS. Razmjenili su, kažu, mišljenja i stavove, koji po njihovom priznanju, ni za koga i ni po čemu nisu obavezujući.

Iako nije bila na dnevnom redu sastanka, ponovo se povela priča o referendumu o Danu republike. Prvi od bivših, Momčilo Krajišnik, kaže da u potpunosti podržava svaku vrstu referenduma u RS i čak poziva novinare da aktivnije podrže takve inicijative.

Osokoljen Krajišnikovim riječima, Milorad Dodik je najavio da će već na prvoj ili drugoj narednoj sjednici Narodne skupštine RS na dnevni red biti uvrštena rasprava o referendumu o Danu republike. Ne brinu ga ni upozorenja jednog od bivših visokih predstavnika, a sadašnjeg šefa slovačke diplomatije Miroslava Lajčaka, koji je rekao da ako bude referenduma, biće i posljedica za njegove organizatore.

Dodik smatra da je poražavajuće to što je Ustavni sud BiH odluku dostavio Republici Srpskoj na latinici i na hrvatskom jeziku, te da je to urušavanje prava i ravnopravnosti srpskog naroda.

Pogledajte prilog:

BN TV

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

JA

25.01.2016 18:36

Nedeljko Čubrilović je napravio,super karijeru pod Miloradom Dodikom!!!Ja samo kazem Čubrilović+Selo Cubrile naselje BL!!!Znam ga kada je stene bio!!!LOPUZA VELIKA NEMA STA!!!Pozzz

ODGOVORITE
Name

ja sam

26.01.2016 13:41

Sve istina= selo ledenice najbolji Dodikov parlemetarac a ne zna da se izrazi bole nego da je igro loto

Name

ИСТОРИЧАР

25.01.2016 19:36

ВЕЛИКА УТЈЕХА ШТО РС ТРАЈЕ ДУЖЕ ОД КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ. КОМЕ ЈЕ СРБСКА ГРОБНИЦА ПРИМЈЕР У БИЛО ЧЕМУ ТАЈ ЈЕ ЛУД!

ODGOVORITE
Name

Nevesinje

25.01.2016 22:59

OVA SKUPINA UBLEHAŠA JE DO SADA IMALA PRILIKU DA POKAŽE ŠTA JE TO DOBRO ZA SRBE I REPUBLIKU SRPSKU.KAO REZULTAT NJIHOVOG "PATRIOTIZMA" REPUBLICI SRPSKOJ PRIJETI POTPUNI FIJASKO IGORE ODMAKNI SE ODATLE DA TE NE SLIKAJU S NJIMA,NIJE TI MJESTO TU.

ODGOVORITE
Name

666

26.01.2016 18:12

Milorad Dodik i 6 lopova koji od sebe ne vide narod. Naroda nema, pa se nema na koga dijeliti bogatstvo RS, vec samo na njih 6+1 (Dodik)

ODGOVORITE