Леброн о смени Блата: Немам ништа с тим!

Иако медији у Сједињеним Америчким Државама увелико спекулишу о томе, најбољи играч Кливленда Леброн Џејмс каже да није имао ништа са сменом Дејвида Блата.

Кошарка 26.01.2016 | 13:40
Леброн о смени Блата: Немам ништа с тим!

Управа Кавалирса отпустила је америчког стручњака, који је славу стекао водећи Макаби из Тел Авива, и на његово место поставила његовог помоћника Тајрона Луа – иначе Леброновог великог пријатеља.

Образлажући одлуку о смени Блата, генерални менаждер тима из Охаја Дејвид Грифин рекао је новинарима да прва звезда тима 'нема ништа са начином на који функционише франшиза'.

"То није моја брига. Новости сам сазнао на исти начин као остатак тима, око 3.30 у петак. Мислим да је наш ГМ то лепо објаснио, пошто сам и ја остао затечен, за све што је рекао био је у праву. Волели или не волели, ми морамо то да поштујемо", рекао је четвороструки МВП НБА лиге.

Причу 'Краља' потврдио је и извор угледног ЕСПН, који је наводно веома близак самом играчу, истакавши да Џејмс није имао представу шта ће им Грифин саопштити на поподневном тренингу.

"Не могу да хватам себе како превише озбиљно размишљам о томе шта други мисле о мени. Престао сам то да чиним веома давно у својој каријери... Једина ствар око којој могу да бринем је она да ли могу моје момке још боље да спремим, како бисмо играли још бољу кошарку", истакао је Џејмс.

Освајач два прстена затим се осврнуо и на однос са новим тренером.

"Пријатељи смо од 17. године, али, на крају дана, он је и даље тренер, а ја сам 'испод' њега. Он ће бити тренер и 'гураће' ме, а ја ћу слушати све што има да ми каже и одатле ћемо почети. Немојте правити причу око тога зашто смо ја и Лу толико блиски, мислим да тако нешто није превише ретко у НБА лиги, а само се задесило да сам баш ја један од њих", покушао је да објасни Леброн.

С друге стране, такође освајач два прстена са Лос Анђелес Лејкерсима, Лу каже да су он и Леброн пријатељи из времена и пре него што је он почео да се бави кошарком.

"Брон и ја смо пријатељи још из времена пре моје каријере. Имали смо сјајан однос и тада. Причао сам са њим и рекао сам му да рачунам на њега. Рекао сам му да све почиње од њега. Јер, ако не могу да рачунам на њега, онда се све руши", рекао је Лу и открио шта му је последње Дејвид Блат рекао:

"Хвала ти за све што си учинио за мене, знам да си ми увек 100 одсто држао леђа".

Кавси су тренутно најбољи тим Истока са 30 победа и 11 пораза.

Коментари / 0

Оставите коментар