Lebron o smeni Blata: Nemam ništa s tim!

Iako mediji u Sjedinjenim Američkim Državama uveliko spekulišu o tome, najbolji igrač Klivlenda Lebron Džejms kaže da nije imao ništa sa smenom Dejvida Blata.

Košarka 26.01.2016 | 13:40
Lebron o smeni Blata: Nemam ništa s tim!

Uprava Kavalirsa otpustila je američkog stručnjaka, koji je slavu stekao vodeći Makabi iz Tel Aviva, i na njegovo mesto postavila njegovog pomoćnika Tajrona Lua – inače Lebronovog velikog prijatelja.

Obrazlažući odluku o smeni Blata, generalni menažder tima iz Ohaja Dejvid Grifin rekao je novinarima da prva zvezda tima 'nema ništa sa načinom na koji funkcioniše franšiza'.

"To nije moja briga. Novosti sam saznao na isti način kao ostatak tima, oko 3.30 u petak. Mislim da je naš GM to lepo objasnio, pošto sam i ja ostao zatečen, za sve što je rekao bio je u pravu. Voleli ili ne voleli, mi moramo to da poštujemo", rekao je četvorostruki MVP NBA lige.

Priču 'Kralja' potvrdio je i izvor uglednog ESPN, koji je navodno veoma blizak samom igraču, istakavši da Džejms nije imao predstavu šta će im Grifin saopštiti na popodnevnom treningu.

"Ne mogu da hvatam sebe kako previše ozbiljno razmišljam o tome šta drugi misle o meni. Prestao sam to da činim veoma davno u svojoj karijeri... Jedina stvar oko kojoj mogu da brinem je ona da li mogu moje momke još bolje da spremim, kako bismo igrali još bolju košarku", istakao je Džejms.

Osvajač dva prstena zatim se osvrnuo i na odnos sa novim trenerom.

"Prijatelji smo od 17. godine, ali, na kraju dana, on je i dalje trener, a ja sam 'ispod' njega. On će biti trener i 'guraće' me, a ja ću slušati sve što ima da mi kaže i odatle ćemo početi. Nemojte praviti priču oko toga zašto smo ja i Lu toliko bliski, mislim da tako nešto nije previše retko u NBA ligi, a samo se zadesilo da sam baš ja jedan od njih", pokušao je da objasni Lebron.

S druge strane, takođe osvajač dva prstena sa Los Anđeles Lejkersima, Lu kaže da su on i Lebron prijatelji iz vremena i pre nego što je on počeo da se bavi košarkom.

"Bron i ja smo prijatelji još iz vremena pre moje karijere. Imali smo sjajan odnos i tada. Pričao sam sa njim i rekao sam mu da računam na njega. Rekao sam mu da sve počinje od njega. Jer, ako ne mogu da računam na njega, onda se sve ruši", rekao je Lu i otkrio šta mu je poslednje Dejvid Blat rekao:

"Hvala ti za sve što si učinio za mene, znam da si mi uvek 100 odsto držao leđa".

Kavsi su trenutno najbolji tim Istoka sa 30 pobeda i 11 poraza.

Komentari / 0

Ostavite komentar