Ратко Рудић: Србија доминира свјетским ватерполом!

Прослављени светски ватерполо тренер Ратко Рудић изјавио је да му је било занимљиво да посматра Европско првенство у ватерполу у Београду.

Остали спортови 26.01.2016 | 13:00
Ратко Рудић: Србија доминира свјетским ватерполом!

Он је истакао да је репрезентација Србије у 2015. години владала светским ватерполом.

"Било ми је занимљиво, имали смо Србију, која је прошле године владала у светском ватерполу, сада као домаћина, потом репрезентације као што су Црна Гора, Мадјарска, Италија и Шпанија, које су се бориле за олимпијску визу, што им је дало додатну мотивацију", рекао је Рудић у интервјуу за загребачки Вечерњи лист.

Рудић, сада селектор Бразила, који је у Београду пратио и анализирао своје будуће супарнике на Олимпијади у Рио де Жанеиру, рекао је да је одлично то што је на ЕП први пут наступило 16 репрезентација. Додао је да је још пре 20 година предлагао да се првенство игра у четири групе у четири државе.

"Имали бисмо четири домаћина и свуда би било гледалаца", рекао је Рудић, који је био селектор репрезентација бивше Југославије, Италије, САД и Хрватске, с којима је постизао врхунске успехе који су га учинили једним од најтрофејнијих светских ватерполо тренера.

Он је оценио да је Хрватска на ЕП у Београду играла испод својих могућности, без обзира на недостатак појединих, доиста кључних играча. "Тај наступ треба добро анализирати и потом се за ОИ припремити пуно боље", навео је Рудић.

Упитан да ли ће се након Рија вратити у хрватски ватерполо, он је рекао да хоће.

"Сад сам у доби у којој имам повластицу да не планирам дугорочно, ха-ха... Ма наравно да ћу се вратити", рекао је Рудић, рођен 1948. године у Београду, дугогодишњи играч Партизана и репрезентативац бивше Југославије.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

26.01.2016 12:07

Тако је Ратко Србине

ОДГОВОРИТЕ
Name

навијац

26.01.2016 12:39

То ватерполисти сила сте србија до Токиyа.