Европско првенство за младе у Србији? Могуће је!

Фудбалски савез Србије показао конкретно интересовање за организацију великог међународног турнира.

Фудбал 26.01.2016 | 13:20
Европско првенство за младе у Србији? Могуће је!

"После завршног турнира у узрасту до 17 година, УЕФА нам је указала ново поверење, довољно да се размишља о новом кораку. А, тај корак може бити организација Европског првенства за играче до 21 године, у такмичарској 2018/19", објављено је у понедељак на сајту Фудбалског савеза Србије.

Оптимистична најава јавно је представљена у склопу промоције предстојећег Европског првенства у Футсалу, које ће бити одиграно од 2. до 13. фебруара у Комбанк арени.

Да ли би, после кадета и футсал репрезентативаца, у Србији могле да се окупе и најбоље младе селекције? Шанса постоји. Последњи пут, у овом делу Европе тај турнир је организован 1998, када је домаћин била Румунија.

"Од тренутка када смо показали иницијативу за добијање организације ЕУРО Футсал 2016. учинили смо много тога да убедимо УЕФА да ће Србија бити њен прави избор. Због тога сам уверен да ћемо бити прави домаћини и показати УЕФА да може да рачуна на нас и за организацију других великих манифестација и финала највећих европских клупских такмичења, поготово после реализације капиталног пројекта за Београд, Србију и наш спорт и фудбал, изградње Националног стадиона", рекао је председник ФСС Томислав Караџић за сајт Савеза.

Он је поручио да је наша земља великог потенцијала и да ће турнир превазићи спортске оквире.

"Од тренутка када смо показали иницијативу за добијање организације ЕП учинили смо много тога да убедимо Уефу да ће Србија бити њен прави избор. Због тога сам уверен да ћемо бити прави домаћини и показати Уефи да може да рачуна на нас и за организацију других великих манифестација и финала највећих европских клупских такмичења, поготово после изградње Националног стадиона", рекао је Караџић.

Први човек српског фудбала навео је и репрезентација у футсалу има добре резултате и поред свих проблема са којима се суочава тај спорт у Србији.

"Раније сам рекао да фудбал може свако да игра, али футсал могу само мајстори. И многи асови фудбала не крију да се диве вештини мајстора на петопарцу, а потврду свега добићемо од 2. до 13. фебруара. Уверен сам, дакле, да ће ФСС и Србија у будућности поново бити домаћини неког вредног такмичења под капом Уефа", закључио је Караџић.

Турнир у Београду репрезентација Србије ће отворити утакмицом против Словеније, 2. фебруара од 18.30, а четири дана касније играће против Португала.

У групи Б су Шпанија, Украјина и Мађарска, у групи Ц ће се надметати Русија, Хрватска и Казахстан, а у групи Д Италија, Чешка и Азербејџан. По две најбоље репрезентације из сваке групе пласираће се у четвртфинале.

Коментари / 0

Оставите коментар