Evropsko prvenstvo za mlade u Srbiji? Moguće je!

Fudbalski savez Srbije pokazao konkretno interesovanje za organizaciju velikog međunarodnog turnira.

Fudbal 26.01.2016 | 13:20
Evropsko prvenstvo za mlade u Srbiji? Moguće je!

"Posle završnog turnira u uzrastu do 17 godina, UEFA nam je ukazala novo poverenje, dovoljno da se razmišlja o novom koraku. A, taj korak može biti organizacija Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, u takmičarskoj 2018/19", objavljeno je u ponedeljak na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Optimistična najava javno je predstavljena u sklopu promocije predstojećeg Evropskog prvenstva u Futsalu, koje će biti odigrano od 2. do 13. februara u Kombank areni.

Da li bi, posle kadeta i futsal reprezentativaca, u Srbiji mogle da se okupe i najbolje mlade selekcije? Šansa postoji. Poslednji put, u ovom delu Evrope taj turnir je organizovan 1998, kada je domaćin bila Rumunija.

"Od trenutka kada smo pokazali inicijativu za dobijanje organizacije EURO Futsal 2016. učinili smo mnogo toga da ubedimo UEFA da će Srbija biti njen pravi izbor. Zbog toga sam uveren da ćemo biti pravi domaćini i pokazati UEFA da može da računa na nas i za organizaciju drugih velikih manifestacija i finala najvećih evropskih klupskih takmičenja, pogotovo posle realizacije kapitalnog projekta za Beograd, Srbiju i naš sport i fudbal, izgradnje Nacionalnog stadiona", rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić za sajt Saveza.

On je poručio da je naša zemlja velikog potencijala i da će turnir prevazići sportske okvire.

"Od trenutka kada smo pokazali inicijativu za dobijanje organizacije EP učinili smo mnogo toga da ubedimo Uefu da će Srbija biti njen pravi izbor. Zbog toga sam uveren da ćemo biti pravi domaćini i pokazati Uefi da može da računa na nas i za organizaciju drugih velikih manifestacija i finala najvećih evropskih klupskih takmičenja, pogotovo posle izgradnje Nacionalnog stadiona", rekao je Karadžić.

Prvi čovek srpskog fudbala naveo je i reprezentacija u futsalu ima dobre rezultate i pored svih problema sa kojima se suočava taj sport u Srbiji.

"Ranije sam rekao da fudbal može svako da igra, ali futsal mogu samo majstori. I mnogi asovi fudbala ne kriju da se dive veštini majstora na petoparcu, a potvrdu svega dobićemo od 2. do 13. februara. Uveren sam, dakle, da će FSS i Srbija u budućnosti ponovo biti domaćini nekog vrednog takmičenja pod kapom Uefa", zaključio je Karadžić.

Turnir u Beogradu reprezentacija Srbije će otvoriti utakmicom protiv Slovenije, 2. februara od 18.30, a četiri dana kasnije igraće protiv Portugala.

U grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C će se nadmetati Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Komentari / 0

Ostavite komentar