Скандал на "Чизми": Манџукићу, циганине!

Велики дерби италијанског фудбала Јувентус - Рома припао је клубу из Торина, али прича се само о једном детаљу.

Фудбал 26.01.2016 | 12:40
Скандал на "Чизми": Манџукићу, циганине!

Расизам на дерби утакмици италијанског фудбала Јувентус - Рома!

Током првог полувремена меча у Торину (који је припао Јувентусу 1:0), фудбалер Роме Данијеле де Роси, изнервиран гестикулацијом, нападача Јувентуса, хрватског репрезентативца Марија Манџукића, добацио је нешто о чему данас бруји цело Апенинско полуострво.

Судија је у 29. минуту меча досудио лопту за Рому сматрајући да је Манџукић играо руком. Манџукић се окренуо судији тврдећи да није он, а онда се Де Роси окренуо ка нападачу Јувентуса и рекао му: "Ћути, говно циганско циганине!" (Стаи муто зингаро ди мерда).

Око овог инцидента, односно вебралног сукода данас се води велика полемика, а претпоставља се да Де Росија чека озбиљна казна.

Уље на ватру долио је нови тренер Роме Лућано Спалети који је стао у одбрану свог играча. За Спалетија није пробем шта је Де Роси изговорио, већ то што није прекрио уста дланом:

"Морам да научимо Данијелеа да држи руку на устима кад говори. Манџукић га је пре тога провоцирао десетак минута, а очито је да Данијеле у таквим ситуацијама кад је нервозан заборави да прекрије уста руком".

Поједини медији у Италији, али и у Хрватској за Де Росија пишу да је декларисани фашиста, а подсећају и на ситуацију из 2007. године када је фудбалер Роме назвао тадашњег фудбалера Лиона (касније Барселоне) Ерика Абидала: "Црним говнетом".

Коментари / 0

Оставите коментар