Skandal na "Čizmi": Mandžukiću, ciganine!

Veliki derbi italijanskog fudbala Juventus - Roma pripao je klubu iz Torina, ali priča se samo o jednom detalju.

Fudbal 26.01.2016 | 12:40
Skandal na "Čizmi": Mandžukiću, ciganine!

Rasizam na derbi utakmici italijanskog fudbala Juventus - Roma!

Tokom prvog poluvremena meča u Torinu (koji je pripao Juventusu 1:0), fudbaler Rome Danijele de Rosi, iznerviran gestikulacijom, napadača Juventusa, hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, dobacio je nešto o čemu danas bruji celo Apeninsko poluostrvo.

Sudija je u 29. minutu meča dosudio loptu za Romu smatrajući da je Mandžukić igrao rukom. Mandžukić se okrenuo sudiji tvrdeći da nije on, a onda se De Rosi okrenuo ka napadaču Juventusa i rekao mu: "Ćuti, govno cigansko ciganine!" (Stai muto zingaro di merda).

Oko ovog incidenta, odnosno vebralnog sukoda danas se vodi velika polemika, a pretpostavlja se da De Rosija čeka ozbiljna kazna.

Ulje na vatru dolio je novi trener Rome Lućano Spaleti koji je stao u odbranu svog igrača. Za Spaletija nije probem šta je De Rosi izgovorio, već to što nije prekrio usta dlanom:

"Moram da naučimo Danijelea da drži ruku na ustima kad govori. Mandžukić ga je pre toga provocirao desetak minuta, a očito je da Danijele u takvim situacijama kad je nervozan zaboravi da prekrije usta rukom".

Pojedini mediji u Italiji, ali i u Hrvatskoj za De Rosija pišu da je deklarisani fašista, a podsećaju i na situaciju iz 2007. godine kada je fudbaler Rome nazvao tadašnjeg fudbalera Liona (kasnije Barselone) Erika Abidala: "Crnim govnetom".

Komentari / 0

Ostavite komentar