АО - Ђоковић - Нишикори: "Обрачун" од девет!

Најбољи тенисер света састаће се са Јапанцем у четвртфиналу Аустралијан Опена деветог дана такмичења у Мелбурну у првом мечу вечерњег програма на Род Лејвер арени.

Тенис 26.01.2016 | 00:17
АО - Ђоковић - Нишикори: "Обрачун" од девет!

Новак Ђоковић меч четвртфинала Аустралијан Опена играће у уторак од 9.15 часова по средњеевропском времену.

Ривал првог тенисера света који брани трофеј у Мелбурну биће Јапанац Кеи Нишикори, седми са АТП листе.

Ђоковић и Нишикори ће отворити вечерњи програм на Род Лејвер арени, након што буде одржана церемонија пријема легендарног бившег домаћег тенисера Рекса Хартвига у аустралијску Кућу славних.

Српски и јапански играч састаће се осми пут, а Ђоковић води 5:2, не рачунајући дуел пре две године у Мајамију, када је Нишикори предао полуфинале без одиграног поена.

Јапанац је победио Ђоковића последњи пут у полуфиналу УС Опена 2014. године, а након тога први тенисер света добио је четири меча.

Деветог дана такмичења биће одиграна по два четвртфинала у мушкој и женској конкуренцији, и сви мечеви биће на Род Лејвер арени.

Прве ће на терен изаћи Агњешка Радвнаска (Пољска) и Карла Суарез Наваро (Шпанија), од један сат после поноћи по средњеевропском времену.

Следи потом дерби између браниоца трофеја Серене Вилијамс и петог носиоца Марије Шарапове из Русије.

Први четвртфинални дуел у мушкој конкуренцији између Роџера Федерера и Томаша Бердиха је трећи на програму, и неће почети пре пола пет ујутро.

Коментари / 0

Оставите коментар