AO - Đoković - Nišikori: "Obračun" od devet!

Najbolji teniser sveta sastaće se sa Japancem u četvrtfinalu Australijan Opena devetog dana takmičenja u Melburnu u prvom meču večernjeg programa na Rod Lejver areni.

Tenis 26.01.2016 | 00:17
AO - Đoković - Nišikori: "Obračun" od devet!

Novak Đoković meč četvrtfinala Australijan Opena igraće u utorak od 9.15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Rival prvog tenisera sveta koji brani trofej u Melburnu biće Japanac Kei Nišikori, sedmi sa ATP liste.

Đoković i Nišikori će otvoriti večernji program na Rod Lejver areni, nakon što bude održana ceremonija prijema legendarnog bivšeg domaćeg tenisera Reksa Hartviga u australijsku Kuću slavnih.

Srpski i japanski igrač sastaće se osmi put, a Đoković vodi 5:2, ne računajući duel pre dve godine u Majamiju, kada je Nišikori predao polufinale bez odigranog poena.

Japanac je pobedio Đokovića poslednji put u polufinalu US Opena 2014. godine, a nakon toga prvi teniser sveta dobio je četiri meča.

Devetog dana takmičenja biće odigrana po dva četvrtfinala u muškoj i ženskoj konkurenciji, i svi mečevi biće na Rod Lejver areni.

Prve će na teren izaći Agnješka Radvnaska (Poljska) i Karla Suarez Navaro (Španija), od jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Sledi potom derbi između branioca trofeja Serene Vilijams i petog nosioca Marije Šarapove iz Rusije.

Prvi četvrtfinalni duel u muškoj konkurenciji između Rodžera Federera i Tomaša Berdiha je treći na programu, i neće početi pre pola pet ujutro.

Komentari / 0

Ostavite komentar