Еуропол: "ИД" развија нови борбени стил

Исламска држава повећала је своју способност за глобалне нападе и спремна је да се више фокусира на Европу након масакра у Паризу, упозорио је данас директор Еуропола Роб Вејнрајт.

Свијет 25.01.2016 | 22:51
Еуропол: "ИД" развија нови борбени стил

Та сазнања, рекао је новинарима, показују како је такозвана Исламска држава развила способност новог борбеног стила да изведе кампању терористичких напада великих размјера на глобалном нивоу, са нарочитим фокусом на Европу, преноси АФП.

Еуропол је иначе данас покренуо Европски центар за борбу против тероризма који ће допринијети бољој размјени информација и оперативној координацији земаља.

"Таква врста сарадње неопходна је Европи у борби против организованог криминала и тероризма", рекао је холандски министар правде и безбједности Ард ван дер Стур, наведено је у саопштењу Еуропола, преноси Тањуг.

НН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Трампомир

25.01.2016 15:09

Цињеница је да данас свака будала мозе да постане терориста. На интернету имају упутства како се мијесањем хемикалија мозе направити бомба или молотовљев коктел за оне бас приглупе, остало је само да се одабере нека мета и некакав циљ за сто се борити и ето тероризма. Или сакупити мало пара па отворити спортску кладионицу и терорисати сиротињу на рате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

25.01.2016 15:23

Напад исламски терориста у Паризу открио је ахилову пету Европе, да је она неспособна да борбу води против терориста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

25.01.2016 15:28

Ево тебе ће као стручњака за све да позову.П.С. Не заборави на лек.

Name

драган

25.01.2016 16:33

Мислим да не постоје дефинисане полицијске нити војне методе борбе против тероризма ни герилског рата. Из простог разлога што противник бира вријеме и мјесто напада. Нешто мало могу да раде обавјештајне и безбједносне службе уколико се ради о терористичким отганизацијама, али ако се ради о индивидуалним чиновима мислим да је јако тешко то спријечити. Непрекидно размишљам о наглом порсту броја терористичких организација и све више сам увјерен да вечи број тих организација нема идеолошку позадину него неизмјерну мржњу према онима који су им уништили државу, разорили домове, побили породице. Можда гријеши, али некако размишљам шта бих ја урадио да ми из чиста мира неко побије породицу и суграђане. Освета и мржња спавају у сваком љуском бичу само је питање када ће их ко и када пробудити.

Name

Михаило

25.01.2016 17:50

НН, зар ништа више не знаш? СТРАШАН СИ ЗБОГ ВЕЛКЕ ПАМЕТИ!

Name

ре Михаило

26.01.2016 05:16

Ало србендо, попео си се свима на врх... са својом памецу. И да знас ти си страсан од глагола "ПРЕПАСТИ". :)

Name

Црни

26.01.2016 09:58

Ти су људи нешколовани и сватко их може наговорити на свашта с мало пара а генетски им мозак није у винклу свакако имају богаство али га незнају користити јер немају школованог кадра . Пребиће се и њихови рогови ускоро па да видим гдје ће јуришати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

26.01.2016 22:03

Дјабе што они кољу по ЕУ кад ови из ЕУ кажу да је главна опасност за ЕУ Русија

ОДГОВОРИТЕ