Видео: Боби вечерас добија минуте против шампиона?!

Дуго очекивани дуел два најбоља тима западне конференције, али и читаве НБА Лиге, на програму је у ноћи између понедељка и уторка, а српски центар би (неочекивано?) могао да добије шансу. Бобан Марјановић могао би да добије осетнију минутажу на гостовању Сан Антонија код шампиона НБА лиге Голден Стејта.

Кошарка 25.01.2016 | 22:20
Видео: Боби вечерас добија минуте против шампиона?!

Ветеран Спарса Тим Данкан је повредио колено десне ноге, па ће пропустити дуел два најбоља тима Запада и целе лиге.

Иако повреда није озбиљније природе, Грег Поповић ће искористити прилику да одмори свог ветерана како не би закомпликовао ситуацију.

То значи да ће више простора за игру у рекету добили Борис Дијао и наш Бобан Марјановић. Стартер на позицији "петице" свакако ће бити Дејвид Вест.

Данкан није играо у победи над Финиксом у четвртак, али се вратио на паркет у тријумфу над Лејкерсима у петак.

Легендарни центар има 39 година, игра своју 19. НБА сезону, а просечно бележи око 9 поена.

Спарси су други тим Запада и лиге са скором 38-6, заостају само две победе за Вориорсима.

У читавој причи у којој су Голден Стејт вориорси поставили рекорд када је у питању старт сезоне без пораза, али и нестварне партије Стефа Карија, као да су у други план бациле невероватну екипу Сан Антонија која има само два пораза мање од шампиона.

И не само то.

Са скором 38-6 поставили су нови рекорд франшизе, јер никада до сада у својој историји нису имали тако добру разлику између победа и пораза после 44 утакмице. Њихов паркет је такође неосвојив и на њему нису изгубили 24 утакмице, а везали су и 13 победа заредом...

Пред први од најмање четири дербија колико ће одиграти ове сезоне (понедељак на уторак од 4.30 по нашем времену), можда ће понудити одговор на питање: ко је бољи у овом тренутку?

Како то обично бива са Грегом Поповичем, Сан Антонио је саопштио да због повреде десног колена у овој утакмици неће рачунати на Тима Данкана. Због наводне повреде је у претходној утакмици одмарао и Ламаркус Олдриџ, а готово је сигурно да ће га бити у тиму против Вориорса.

Многи НБА стручњаци сматрају и да је српски центар Бобан Марјановић "тајно оружје" Сан Антонија против Спурса, па би његов наступ на тој утакмици могао да одговори и на ову загонетку.