Video: Bobi večeras dobija minute protiv šampiona?!

Dugo očekivani duel dva najbolja tima zapadne konferencije, ali i čitave NBA Lige, na programu je u noći između ponedeljka i utorka, a srpski centar bi (neočekivano?) mogao da dobije šansu. Boban Marjanović mogao bi da dobije osetniju minutažu na gostovanju San Antonija kod šampiona NBA lige Golden Stejta.

Košarka 25.01.2016 | 22:20
Video: Bobi večeras dobija minute protiv šampiona?!

Veteran Sparsa Tim Dankan je povredio koleno desne noge, pa će propustiti duel dva najbolja tima Zapada i cele lige.

Iako povreda nije ozbiljnije prirode, Greg Popović će iskoristiti priliku da odmori svog veterana kako ne bi zakomplikovao situaciju.

To znači da će više prostora za igru u reketu dobili Boris Dijao i naš Boban Marjanović. Starter na poziciji "petice" svakako će biti Dejvid Vest.

Dankan nije igrao u pobedi nad Finiksom u četvrtak, ali se vratio na parket u trijumfu nad Lejkersima u petak.

Legendarni centar ima 39 godina, igra svoju 19. NBA sezonu, a prosečno beleži oko 9 poena.

Sparsi su drugi tim Zapada i lige sa skorom 38-6, zaostaju samo dve pobede za Voriorsima.

U čitavoj priči u kojoj su Golden Stejt voriorsi postavili rekord kada je u pitanju start sezone bez poraza, ali i nestvarne partije Stefa Karija, kao da su u drugi plan bacile neverovatnu ekipu San Antonija koja ima samo dva poraza manje od šampiona.

I ne samo to.

Sa skorom 38-6 postavili su novi rekord franšize, jer nikada do sada u svojoj istoriji nisu imali tako dobru razliku između pobeda i poraza posle 44 utakmice. Njihov parket je takođe neosvojiv i na njemu nisu izgubili 24 utakmice, a vezali su i 13 pobeda zaredom...

Pred prvi od najmanje četiri derbija koliko će odigrati ove sezone (ponedeljak na utorak od 4.30 po našem vremenu), možda će ponuditi odgovor na pitanje: ko je bolji u ovom trenutku?

Kako to obično biva sa Gregom Popovičem, San Antonio je saopštio da zbog povrede desnog kolena u ovoj utakmici neće računati na Tima Dankana. Zbog navodne povrede je u prethodnoj utakmici odmarao i Lamarkus Oldridž, a gotovo je sigurno da će ga biti u timu protiv Voriorsa.

Mnogi NBA stručnjaci smatraju i da je srpski centar Boban Marjanović "tajno oružje" San Antonija protiv Spursa, pa bi njegov nastup na toj utakmici mogao da odgovori i na ovu zagonetku.

Deluje da bi Spursi mogli da koriste Marjanovića protiv "small ball" postave Golden Stejta, naročito zbog Bobanove visinske prednosti u odnosu na druge košarkaše na parketu. Međutim, drugi su sumnjičavi da bi ta mala prednost u ofanzivi mogla da bude velika mana u odbrani - koja mora da bude neverovatno pokretljiva kada za protivnika imate "ratnike".

Za razliku od San Antonija, Golden Stejt će biti kompletan. Na prethodnoj utakmici se vratio i trener Stiv Ker, a od povrede se nedavno oporavio i Harison Barns.

U svakom slučaju, očekuje nas spektakl!

Komentari / 0

Ostavite komentar