Леброн је најомраженија личност у Израелу!

Израелци жестоко осудили смену једног од њихових хероја, Дејвида Блата, оценивши да је тим Кливленда "жртва мега звезде Леброна Џејмса".

Кошарка 26.01.2016 | 09:40
Леброн је најомраженија личност у Израелу!

После тренера у НБА лиги, дошао је ред и на навијаче. Кошаркашке фанатике.

Прво су Рик Карлајл, Грег Поповић и Стен Ван Ганди говорили о томе колико је невероватно да тим који бележи веома добре резултате смени тренера (Карлајл је то назвао "срамотом"), а у центру пажње сада су фанови тренера Дејвида Блата из његове "друге домовине", Израела.

Иако то нико није потврдио, верује се да су кључни разлог за смену америчко-израелског тренера тензије између њега и Леброна Џејмса.

Вест о Блатовој смени на насловним је странама израелске штампе, која наводи да је "Голијат ликвидирао Давида".

"Леброн је најомраженија личност у Израелу", изјавио је Франс пресу спортски новинар Шарон Давидович, који ради за лист "Једиот Ахаронот".

Један други спортски коментатор упоредио је мржњу према Џејмсу са мржњом Израелаца према припадницима палестинског радикалног покрета Хамас, на власти у појасу Газе.

Кошарка је други најпопуларнији спорт у Израелу, после фудбала.

У америчким медијима, а нешто од тога је на конференцији за новинаре наговестио генерални менаџер Кливленд Кавалирса Дејвид Грифин, Блату се замера недостатак ауторитета према играчима, као и стварање лоше атмосфере међу кошаркашима, јер наводно није смео да укаже Џејмсу на лоше ствари у његовој игри.

Занимљиво је да је он тренер са најбољим односом победа и пораза у тренутку добијања отказа у историји свих највећих професионалних спортова у САД (кошарка, амерички фудбал, хокеј на леду, бејзбол).

Коментари / 0

Оставите коментар