Lebron je najomraženija ličnost u Izraelu!

Izraelci žestoko osudili smenu jednog od njihovih heroja, Dejvida Blata, ocenivši da je tim Klivlenda "žrtva mega zvezde Lebrona Džejmsa".

Košarka 26.01.2016 | 09:40
Lebron je najomraženija ličnost u Izraelu!

Posle trenera u NBA ligi, došao je red i na navijače. Košarkaške fanatike.

Prvo su Rik Karlajl, Greg Popović i Sten Van Gandi govorili o tome koliko je neverovatno da tim koji beleži veoma dobre rezultate smeni trenera (Karlajl je to nazvao "sramotom"), a u centru pažnje sada su fanovi trenera Dejvida Blata iz njegove "druge domovine", Izraela.

Iako to niko nije potvrdio, veruje se da su ključni razlog za smenu američko-izraelskog trenera tenzije između njega i Lebrona Džejmsa.

Vest o Blatovoj smeni na naslovnim je stranama izraelske štampe, koja navodi da je "Golijat likvidirao Davida".

"Lebron je najomraženija ličnost u Izraelu", izjavio je Frans presu sportski novinar Šaron Davidovič, koji radi za list "Jediot Aharonot".

Jedan drugi sportski komentator uporedio je mržnju prema Džejmsu sa mržnjom Izraelaca prema pripadnicima palestinskog radikalnog pokreta Hamas, na vlasti u pojasu Gaze.

Košarka je drugi najpopularniji sport u Izraelu, posle fudbala.

U američkim medijima, a nešto od toga je na konferenciji za novinare nagovestio generalni menadžer Klivlend Kavalirsa Dejvid Grifin, Blatu se zamera nedostatak autoriteta prema igračima, kao i stvaranje loše atmosfere među košarkašima, jer navodno nije smeo da ukaže Džejmsu na loše stvari u njegovoj igri.

Zanimljivo je da je on trener sa najboljim odnosom pobeda i poraza u trenutku dobijanja otkaza u istoriji svih najvećih profesionalnih sportova u SAD (košarka, američki fudbal, hokej na ledu, bejzbol).

Komentari / 0

Ostavite komentar