Радоњић пред дерби: Заборавимо изглед табеле!

Тренер црвено-белих поручио да ће за победу над Партизаном (понедељак, 21.00) бити потребна добра игра у оба правца. Неколико играча лакше повређено.

Кошарка 25.01.2016 | 18:20
Радоњић пред дерби: Заборавимо изглед табеле!

Прошле зиме, други "јадрански" лигашки дерби није носио такмичарски значај за Црвену звезду, јер је већ имала обезбеђену предност домаћег терена у плеј-офу. Овог јануара ситуација је другачија.

Екипа Дејана Радоњића припрема се за дуел против Партизана (понедељак, 21.00 час), са жељом да победом остане у активној трци са Цедевитом. Улог те трке је јако значајан - друго место на табели и почетак доигравања пред својим навијачима.

Звездин шеф струке истакао је тај податак на конференцији уочи дербија, као и специфичну тежину коју дуел има и за црно-беле.

"Утакмице Звезде и Партизана имају посебан статус. У овом тренутку, осим тога и величине дербија, значаја играња ових ривала, сматрам да утакмица има и јако велики резултатски значај за оба тима", почео је Радоњић.

"Партизан је у ситуацији да излази из две победе, појачан је Вилијамсом, има могућност да тренира између два кола и да се диже, што је евидентно након доласка Џикића на клупу. У позицији су да имају девет дана између два дуела, да се припремају за меч против нас, који смо малтене у једном малом временском периоду имали простор за припрему следеће утакмице", рекао је Радоњић у хали "Пионир", само дан и по после победе над Уникахом у Топ 16 групи Евролиге.

Александар Џикић поручио је да његовом тиму "неће бити довољно да се само брани".

"Очекујем да ће и Партизан бити агресиван, да ће играти јако чврсто. Очекујем да у оба правца играмо довољно добро да славимо. Мислим да у овом тренутку неће бити довољно да одиграмо само на једној страни, јер јако респектујем Партизан".

Тренер Звезде истакао је значај чињенице да ће меч бити одигран пред већински црно-белим трибинама.

"Знамо да нас очекује атмосфера која ће да буде сигурно велика помоћ Партизану. Знамо да ће, што је и природно, обе екипе бити јако мотивисане да направе добар резултат".

Упитан за здравствено стање свог тима, Радоњић је рекао да екипа и даље осећа последице напорног меча у петак увече.

"Након последњег евролигашког дуела смо у одређеним проблемима. Мало већи број играча него обично има проблем са лакшим повредама, па је тешко рећи који ће састав сутра бити на терену и у којем саставу ћемо наставити трку са Цедевитом. Постоји оптерећење да можда неко од наших играча не буде на максимуму".

"Везане" победе Звезде (Олимпија, ПАО, Металац, Уникаха) чине Радоњића задовољним и учвршћују му уверење да је екипа на правом путу.

"Јако сам задовољан због чињенице да идемо напред. То је процес који је био најављиван и очекиван, с обзиром на период уигравања играча који су стигли, с обзиром на различите ситуације кроз које смо прошли, али то није одлучујуће. То су мечеви где стање на табели не доноси само по себи резултат, већ се увек даје више од максимума и дешавало се да екипа која је на бољој позицији на табели не добије меч. Задовољство постоји и видећемо како ћемо реаговати. Јасно је да постоји оптерећење два фронта, изласка из Евролиге, али верујем да ћемо бити спремни за оно што нас сутра чека".

Подсетивши да за око три недеље почињу борбе за трофеје, Радоњић се осврнуо и на комплетирање екипе. То јест, на повратак Луке Митровића у уобичајен ритам рада.

"Што се тиче Митровића, први преглед после његовог повратка из Истанбула показао је све што смо и очекивали када је степен његове повреде и степен рехабилитације у питању. Кренуће са тренинзима, са кондиционим тренером, наравно још увек ван тима и видећемо колико ће се брзо његово физичко стање поправити. Од тога ће зависити када ће моћи да ради први кошаркашки тренинг", подвукао је Радоњић.

Партизан - Звезда, понедељак у 21 час.

Коментари / 0

Оставите коментар