Radonjić pred derbi: Zaboravimo izgled tabele!

Trener crveno-belih poručio da će za pobedu nad Partizanom (ponedeljak, 21.00) biti potrebna dobra igra u oba pravca. Nekoliko igrača lakše povređeno.

Košarka 25.01.2016 | 18:20
Radonjić pred derbi: Zaboravimo izgled tabele!

Prošle zime, drugi "jadranski" ligaški derbi nije nosio takmičarski značaj za Crvenu zvezdu, jer je već imala obezbeđenu prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ovog januara situacija je drugačija.

Ekipa Dejana Radonjića priprema se za duel protiv Partizana (ponedeljak, 21.00 čas), sa željom da pobedom ostane u aktivnoj trci sa Cedevitom. Ulog te trke je jako značajan - drugo mesto na tabeli i početak doigravanja pred svojim navijačima.

Zvezdin šef struke istakao je taj podatak na konferenciji uoči derbija, kao i specifičnu težinu koju duel ima i za crno-bele.

"Utakmice Zvezde i Partizana imaju poseban status. U ovom trenutku, osim toga i veličine derbija, značaja igranja ovih rivala, smatram da utakmica ima i jako veliki rezultatski značaj za oba tima", počeo je Radonjić.

"Partizan je u situaciji da izlazi iz dve pobede, pojačan je Vilijamsom, ima mogućnost da trenira između dva kola i da se diže, što je evidentno nakon dolaska Džikića na klupu. U poziciji su da imaju devet dana između dva duela, da se pripremaju za meč protiv nas, koji smo maltene u jednom malom vremenskom periodu imali prostor za pripremu sledeće utakmice", rekao je Radonjić u hali "Pionir", samo dan i po posle pobede nad Unikahom u Top 16 grupi Evrolige.

Aleksandar Džikić poručio je da njegovom timu "neće biti dovoljno da se samo brani".

"Očekujem da će i Partizan biti agresivan, da će igrati jako čvrsto. Očekujem da u oba pravca igramo dovoljno dobro da slavimo. Mislim da u ovom trenutku neće biti dovoljno da odigramo samo na jednoj strani, jer jako respektujem Partizan".

Trener Zvezde istakao je značaj činjenice da će meč biti odigran pred većinski crno-belim tribinama.

"Znamo da nas očekuje atmosfera koja će da bude sigurno velika pomoć Partizanu. Znamo da će, što je i prirodno, obe ekipe biti jako motivisane da naprave dobar rezultat".

Upitan za zdravstveno stanje svog tima, Radonjić je rekao da ekipa i dalje oseća posledice napornog meča u petak uveče.

"Nakon poslednjeg evroligaškog duela smo u određenim problemima. Malo veći broj igrača nego obično ima problem sa lakšim povredama, pa je teško reći koji će sastav sutra biti na terenu i u kojem sastavu ćemo nastaviti trku sa Cedevitom. Postoji opterećenje da možda neko od naših igrača ne bude na maksimumu".

"Vezane" pobede Zvezde (Olimpija, PAO, Metalac, Unikaha) čine Radonjića zadovoljnim i učvršćuju mu uverenje da je ekipa na pravom putu.

"Jako sam zadovoljan zbog činjenice da idemo napred. To je proces koji je bio najavljivan i očekivan, s obzirom na period uigravanja igrača koji su stigli, s obzirom na različite situacije kroz koje smo prošli, ali to nije odlučujuće. To su mečevi gde stanje na tabeli ne donosi samo po sebi rezultat, već se uvek daje više od maksimuma i dešavalo se da ekipa koja je na boljoj poziciji na tabeli ne dobije meč. Zadovoljstvo postoji i videćemo kako ćemo reagovati. Jasno je da postoji opterećenje dva fronta, izlaska iz Evrolige, ali verujem da ćemo biti spremni za ono što nas sutra čeka".

Podsetivši da za oko tri nedelje počinju borbe za trofeje, Radonjić se osvrnuo i na kompletiranje ekipe. To jest, na povratak Luke Mitrovića u uobičajen ritam rada.

"Što se tiče Mitrovića, prvi pregled posle njegovog povratka iz Istanbula pokazao je sve što smo i očekivali kada je stepen njegove povrede i stepen rehabilitacije u pitanju. Krenuće sa treninzima, sa kondicionim trenerom, naravno još uvek van tima i videćemo koliko će se brzo njegovo fizičko stanje popraviti. Od toga će zavisiti kada će moći da radi prvi košarkaški trening", podvukao je Radonjić.

Partizan - Zvezda, ponedeljak u 21 čas.

Komentari / 0

Ostavite komentar