Џикић: Не смијемо да се бранимо у дербију!

"Да бисмо били успешни, морамо много да радимо", порука је Александра Џикића уочи свог првог меча против Звезде у улози шефа стручног штаба Партизана.

Кошарка 25.01.2016 | 19:00
Џикић: Не смијемо да се бранимо у дербију!

Порука тренера и играча Партизана уочи другог овосезонског дербија је иста: Чека нас велики посао!

И шеф струке црно-белих Александар Џикић и најискуснији играч тима из Хумске, Чедомир Витковац, истакли су да ће у дуелу са Црвеном звездом морати да буду на горњој граници могућности да би били успешни.

"Очекује нас захтевна утакмица - физички, енергетски, против противника који има разлоге за високу мотивисаност, као и ми, па и да оставимо на страну да је то велики дерби ових великих ривала. Налазимо се у другачијим ситуацијама и у складу са тим је другачији улазак у меч. Верујем да је другачији приступ, наш и њихов", рекао је Џикић, најављујући свој први дерби у улози шефа стручног штаба Партизана.

Црно-бели дочекују дуел са највећим ривалом у склопу борбе за опстанак, црвено-бели улазе у дерби током борбе за предност домаћег терена у плеј-офу.

И једни и други почињу утакмицу са "везаним" победама за собом - Партизан са две (Цибона, Крка), Звезда са четири (Олимпија, ПАО, Металац, Уникаха).

"Сутра ће то бити два начина кошаркашке игре. Они су екипа која игра у Топ 16, изванредни су атлетски, чврсти су, велики... Да бисмо били успешни, морамо да радимо, да се крећемо непрестано. Биће тешко. Не можемо да се повучемо у себе и да се бранимо од њихове одбране, при чему смо сведоци да тај ниво њихове игре добро функционише и на евролигашком нивоу", најавио је Џикић.

Тренер црно-белих окупиће у недељу на тренингу цео тим, изузев Михајла Андрића, који се опоравља од операције.

Ипак, здравствено стање у свлачионици Партизана није идеално.

"Ситуација је променљива, од тренинга до тренинга. Цветковић и Вилијамс су јуче (субота) тренирали са тимом, тренираће вечерас, сутра ће бити у 12. То нису повреде које одвајају од паркета, али су врло непријатне и удаљавају од тренажног процеса, а то је нама сада приоритет, императив. Има још неких минорних ствари, али нису баш за медије".

Вечерас ће на тренингу бити и Андреј Магдевски, који је у суботу играо за ОКК Београд против Војводине.

"Тамо игра на двојну лиценцу. Искористили смо и ми и ОКК ту могућност. Он је играч Партизана, који у овом тренутку игра за ОКК Београд, на двојној лиценци. Вечерас ће бити овде, са нама", поручио је Џикић.

Уз тренера Партизана, очекивања од дербија изнео је и Чедомир Витковац, који за собом има велики број наступа у најважнијој утакмици српске кошарке - прво у дресу Звезде, па у два наврата у Партизановом.

"Чека нас врло захтеван меч, играмо против врло квалитетног противника и морамо да будемо спремни да физички одговоримо на њихову игру. Ако будемо бољи у тим радним елементима игре, сигурно ћемо имати више шанси", рекао је он.

Из Партизана, домаћина дербија, још једном је поручено да неће бити продаје карата и да ће у дворану моћи да се уђе само са сезонским пропусницама. Према претходном договору са Звездом, као и у првом дербију, гостујући навијачи добиће 300 карата за свој сектор.

Дерби ће почети у 21.00.

Коментари / 0

Оставите коментар