Džikić: Ne smijemo da se branimo u derbiju!

"Da bismo bili uspešni, moramo mnogo da radimo", poruka je Aleksandra Džikića uoči svog prvog meča protiv Zvezde u ulozi šefa stručnog štaba Partizana.

Košarka 25.01.2016 | 19:00
Džikić: Ne smijemo da se branimo u derbiju!

Poruka trenera i igrača Partizana uoči drugog ovosezonskog derbija je ista: Čeka nas veliki posao!

I šef struke crno-belih Aleksandar Džikić i najiskusniji igrač tima iz Humske, Čedomir Vitkovac, istakli su da će u duelu sa Crvenom zvezdom morati da budu na gornjoj granici mogućnosti da bi bili uspešni.

"Očekuje nas zahtevna utakmica - fizički, energetski, protiv protivnika koji ima razloge za visoku motivisanost, kao i mi, pa i da ostavimo na stranu da je to veliki derbi ovih velikih rivala. Nalazimo se u drugačijim situacijama i u skladu sa tim je drugačiji ulazak u meč. Verujem da je drugačiji pristup, naš i njihov", rekao je Džikić, najavljujući svoj prvi derbi u ulozi šefa stručnog štaba Partizana.

Crno-beli dočekuju duel sa najvećim rivalom u sklopu borbe za opstanak, crveno-beli ulaze u derbi tokom borbe za prednost domaćeg terena u plej-ofu.

I jedni i drugi počinju utakmicu sa "vezanim" pobedama za sobom - Partizan sa dve (Cibona, Krka), Zvezda sa četiri (Olimpija, PAO, Metalac, Unikaha).

"Sutra će to biti dva načina košarkaške igre. Oni su ekipa koja igra u Top 16, izvanredni su atletski, čvrsti su, veliki... Da bismo bili uspešni, moramo da radimo, da se krećemo neprestano. Biće teško. Ne možemo da se povučemo u sebe i da se branimo od njihove odbrane, pri čemu smo svedoci da taj nivo njihove igre dobro funkcioniše i na evroligaškom nivou", najavio je Džikić.

Trener crno-belih okupiće u nedelju na treningu ceo tim, izuzev Mihajla Andrića, koji se oporavlja od operacije.

Ipak, zdravstveno stanje u svlačionici Partizana nije idealno.

"Situacija je promenljiva, od treninga do treninga. Cvetković i Vilijams su juče (subota) trenirali sa timom, treniraće večeras, sutra će biti u 12. To nisu povrede koje odvajaju od parketa, ali su vrlo neprijatne i udaljavaju od trenažnog procesa, a to je nama sada prioritet, imperativ. Ima još nekih minornih stvari, ali nisu baš za medije".

Večeras će na treningu biti i Andrej Magdevski, koji je u subotu igrao za OKK Beograd protiv Vojvodine.

"Tamo igra na dvojnu licencu. Iskoristili smo i mi i OKK tu mogućnost. On je igrač Partizana, koji u ovom trenutku igra za OKK Beograd, na dvojnoj licenci. Večeras će biti ovde, sa nama", poručio je Džikić.

Uz trenera Partizana, očekivanja od derbija izneo je i Čedomir Vitkovac, koji za sobom ima veliki broj nastupa u najvažnijoj utakmici srpske košarke - prvo u dresu Zvezde, pa u dva navrata u Partizanovom.

"Čeka nas vrlo zahtevan meč, igramo protiv vrlo kvalitetnog protivnika i moramo da budemo spremni da fizički odgovorimo na njihovu igru. Ako budemo bolji u tim radnim elementima igre, sigurno ćemo imati više šansi", rekao je on.

Iz Partizana, domaćina derbija, još jednom je poručeno da neće biti prodaje karata i da će u dvoranu moći da se uđe samo sa sezonskim propusnicama. Prema prethodnom dogovoru sa Zvezdom, kao i u prvom derbiju, gostujući navijači dobiće 300 karata za svoj sektor.

Derbi će početi u 21.00.

Komentari / 0

Ostavite komentar