АО: Мари у три сета са Томићем! Сада га чека Ферер!

Други тенисер света Енди Мари пласирао се у четвртфинале Аустралијан Опена тријумфом над домаћим играчем Бернардом Томићем.

Тенис 25.01.2016 | 14:40
АО: Мари у три сета са Томићем! Сада га чека Ферер!

Мари је против Томића славио са 6:4, 6:4, 7:6 (7:4), после два и по сата игре.

Британски тенисер ће се у четвртфиналу састати са Шпанцем Давидом Ферером, који је елиминисао Џона Изнера из Сједињених Држава са 6:4, 6:4, 7:5.

Мари је седму годину заредом стигао до најбоље осморице у Мелбурну, а такође је омогућио да Британија први пут од 1977. има представнике у обе конкуренције у синглу у четвртфиналу. Само неколико сати пре Марија, исто је међу тенисеркама успела Џоана Конта, која је славила против Рускиње Јекатерине Макарове.

Иако је меч решен у три сета, Томић је поприлично намучио Марија. Британац је прва два сета освојио са по 6:4, али му млади Аустралијанац није давао мира.

Мари је на самом старту меча дошао до брејка, али је Томић изједначио за 2:2, а када се Британац одвојио на 5:2 поново му је одузео сервис. Међутим, други тенисер света није дозволио потпуни преокет, а обојица суи мала велике проблеме на својим сервисима.

У прва три гема другог сета виђени су брејкове, али је Маријево искуство поново превагнуло. Слична слика је виђена и у трећем сету, Мари је направио брејк, Томић је узвратио, али су водили велику борбу да би други тенисер света у тај-брејку осигурао место у четвртфиналу.

Маријев наредни противник – Ферер је наставио са сјајном игром у Мелбурну, где још није испустнио ниједан сет. Шпанцу је то шесто четвртфинале на Аустралијан Опену, пошто је успео да укроти сервис високог америчког тенисера.

Од самог старта меча, Ферер је вршио велики притисак на Изнеров сервис, рано је стигао до прилике за брејк, коју је искористио, а потом пажљиво чувао предност. У другом сету је виђена готово идентична слика, да би у трећем Изнер колико-толико успео да се одупре притиску све до 11. гема, који је решио меч.

Коментари / 0

Оставите коментар