AO: Mari u tri seta sa Tomićem! Sada ga čeka Ferer!

Drugi teniser sveta Endi Mari plasirao se u četvrtfinale Australijan Opena trijumfom nad domaćim igračem Bernardom Tomićem.

Tenis 25.01.2016 | 14:40
AO: Mari u tri seta sa Tomićem! Sada ga čeka Ferer!

Mari je protiv Tomića slavio sa 6:4, 6:4, 7:6 (7:4), posle dva i po sata igre.

Britanski teniser će se u četvrtfinalu sastati sa Špancem Davidom Fererom, koji je eliminisao Džona Iznera iz Sjedinjenih Država sa 6:4, 6:4, 7:5.

Mari je sedmu godinu zaredom stigao do najbolje osmorice u Melburnu, a takođe je omogućio da Britanija prvi put od 1977. ima predstavnike u obe konkurencije u singlu u četvrtfinalu. Samo nekoliko sati pre Marija, isto je među teniserkama uspela Džoana Konta, koja je slavila protiv Ruskinje Jekaterine Makarove.

Iako je meč rešen u tri seta, Tomić je poprilično namučio Marija. Britanac je prva dva seta osvojio sa po 6:4, ali mu mladi Australijanac nije davao mira.

Mari je na samom startu meča došao do brejka, ali je Tomić izjednačio za 2:2, a kada se Britanac odvojio na 5:2 ponovo mu je oduzeo servis. Međutim, drugi teniser sveta nije dozvolio potpuni preoket, a obojica sui mala velike probleme na svojim servisima.

U prva tri gema drugog seta viđeni su brejkove, ali je Marijevo iskustvo ponovo prevagnulo. Slična slika je viđena i u trećem setu, Mari je napravio brejk, Tomić je uzvratio, ali su vodili veliku borbu da bi drugi teniser sveta u taj-brejku osigurao mesto u četvrtfinalu.

Marijev naredni protivnik – Ferer je nastavio sa sjajnom igrom u Melburnu, gde još nije ispustnio nijedan set. Špancu je to šesto četvrtfinale na Australijan Openu, pošto je uspeo da ukroti servis visokog američkog tenisera.

Od samog starta meča, Ferer je vršio veliki pritisak na Iznerov servis, rano je stigao do prilike za brejk, koju je iskoristio, a potom pažljivo čuvao prednost. U drugom setu je viđena gotovo identična slika, da bi u trećem Izner koliko-toliko uspeo da se odupre pritisku sve do 11. gema, koji je rešio meč.

Komentari / 0

Ostavite komentar