Јовић: Нису важне топ листе, већ побједе и дерби!

Организатор игре Звезде о победи над Уникахом, уигравању новајлија, као и о свом пласману међу евролигашке играче који су ове сезоне "експлодирали".

Кошарка 25.01.2016 | 17:40
Јовић: Нису важне топ листе, већ побједе и дерби!

У анализи овогодишњег издања Евролиге, специјализовани портал Еурохоопс сврстао је Стефана Јовића међу десет играча који су највише напредовали.

Препознавши "експлозију" плејмејкера Црвене звезде Телеком, аутори те топ листе назвали су га "мозгом, срцем и компјутером" игре шампиона Србије.

Након утакмице против Уникахе, у којој је био најбољи стрелац тима, Јовић није хтео да придаје велики значај тој листи.

"Да, видео сам ту анализу, као и да је на њој и Маик Цирбес. Није битно ко је на тој листи први, ко је пети, битно је да играмо добро и да нижемо победе и да се сада окренемо наредној утакмици АБА лиге, која је пред нама".

Упитан за ту наредну утакмицу - дерби против Партизана (понедељак, 21.00), плејмејкер Звезде рекао је да је о значају и посебности тог изазова све познато.

"Шта има ту да причам, зна се какав је дерби, носи посебну енергију, играмо пред њиховим навијачима... У плеј-офу смо прошле године на њиховом терену имали обе победе, у АБА лиги смо изгубили пред њиховим навијачима, колико се сећам. Знамо каква је атмосфера, шта нас чека и на нама је да се регенеришемо и да се спремимо".

Сви играчи Звезде истакли су у петак да ће дуелу против "вечитог" ривала приступити на исти начин као и евролигашким утакмицама. Јовић је поручио да то није ни потребно истицати.

"То је дерби, без обзира на то у каквом си стању и у којој си лиги. Исто помињем и кад се игра дерби Слога - Борац. Нема ту правила. Сигурно да су и странци добро упознати са чињеницом да је то много битна утакмица и да у Евролиги можеш да добијеш све ривале, али та утакмица мора да се добије. То им је представљено на прави начин и верујем да ће то тако и схватити".

Дуел против Уникахе био је још један показатељ да су црвено-бели на правом путу. У другом тријумфу у Топ 16 фази доказали су да све боље контролишу осцилације и периоде својих падова у игри.

"Добили смо, првенствено са Кинзијем, то потребно искуство, које нам је можда фалило. Било је и против Уникахе грешака које су могле скупо да нас коштају, али то је углавном остало иза нас. Сваког дана радимо, сад имамо и доста времена за тренинг, полако се окупљамо и то је екипа која ће остати на окупу до краја сезоне. Све рокове и играчке капацитете смо испунили, момци упијају све што се од њих тражи, Васа и Кинзи су се лако уклопили, а првенствено Кинзи. Знамо колико је његово искуство, каква је његова каријера и помаже нам свима да будемо све бољи и бољи", подвукао је Јовић.

Коментари / 0

Оставите коментар