Jović: Nisu važne top liste, već pobjede i derbi!

Organizator igre Zvezde o pobedi nad Unikahom, uigravanju novajlija, kao i o svom plasmanu među evroligaške igrače koji su ove sezone "eksplodirali".

Košarka 25.01.2016 | 17:40
Jović: Nisu važne top liste, već pobjede i derbi!

U analizi ovogodišnjeg izdanja Evrolige, specijalizovani portal Eurohoops svrstao je Stefana Jovića među deset igrača koji su najviše napredovali.

Prepoznavši "eksploziju" plejmejkera Crvene zvezde Telekom, autori te top liste nazvali su ga "mozgom, srcem i kompjuterom" igre šampiona Srbije.

Nakon utakmice protiv Unikahe, u kojoj je bio najbolji strelac tima, Jović nije hteo da pridaje veliki značaj toj listi.

"Da, video sam tu analizu, kao i da je na njoj i Maik Cirbes. Nije bitno ko je na toj listi prvi, ko je peti, bitno je da igramo dobro i da nižemo pobede i da se sada okrenemo narednoj utakmici ABA lige, koja je pred nama".

Upitan za tu narednu utakmicu - derbi protiv Partizana (ponedeljak, 21.00), plejmejker Zvezde rekao je da je o značaju i posebnosti tog izazova sve poznato.

"Šta ima tu da pričam, zna se kakav je derbi, nosi posebnu energiju, igramo pred njihovim navijačima... U plej-ofu smo prošle godine na njihovom terenu imali obe pobede, u ABA ligi smo izgubili pred njihovim navijačima, koliko se sećam. Znamo kakva je atmosfera, šta nas čeka i na nama je da se regenerišemo i da se spremimo".

Svi igrači Zvezde istakli su u petak da će duelu protiv "večitog" rivala pristupiti na isti način kao i evroligaškim utakmicama. Jović je poručio da to nije ni potrebno isticati.

"To je derbi, bez obzira na to u kakvom si stanju i u kojoj si ligi. Isto pominjem i kad se igra derbi Sloga - Borac. Nema tu pravila. Sigurno da su i stranci dobro upoznati sa činjenicom da je to mnogo bitna utakmica i da u Evroligi možeš da dobiješ sve rivale, ali ta utakmica mora da se dobije. To im je predstavljeno na pravi način i verujem da će to tako i shvatiti".

Duel protiv Unikahe bio je još jedan pokazatelj da su crveno-beli na pravom putu. U drugom trijumfu u Top 16 fazi dokazali su da sve bolje kontrolišu oscilacije i periode svojih padova u igri.

"Dobili smo, prvenstveno sa Kinzijem, to potrebno iskustvo, koje nam je možda falilo. Bilo je i protiv Unikahe grešaka koje su mogle skupo da nas koštaju, ali to je uglavnom ostalo iza nas. Svakog dana radimo, sad imamo i dosta vremena za trening, polako se okupljamo i to je ekipa koja će ostati na okupu do kraja sezone. Sve rokove i igračke kapacitete smo ispunili, momci upijaju sve što se od njih traži, Vasa i Kinzi su se lako uklopili, a prvenstveno Kinzi. Znamo koliko je njegovo iskustvo, kakva je njegova karijera i pomaže nam svima da budemo sve bolji i bolji", podvukao je Jović.

Komentari / 0

Ostavite komentar