Партизан: Без Абубакара на Кипар!

Тренер Партизана Иван Томић саопштио да на припреме на Кипар неће водити повређеног Абубакара Оумаруа, као ни голмана Живка Живковића. Статус Андрије Живковића - мистерија. Да ли Андрија мора да оде да би Партизан живео?

Фудбал 25.01.2016 | 16:40
Партизан: Без Абубакара на Кипар!

Да ли ће у уторак авиону за Кипар, где ће Партизан отићи на припреме, бити и Андрија ивковић?

То, за сада, није извесно, јер се чекају преговори управе и његовог оца Јовице, а познато је да је уговор Андрије Живковића веома компликован (о чему смо већ писали много пута) и да на њега више страна полаже право, пре свега израелски инвестициони фонд под вођством Пинија Захавија.

Изјава спортског директора Ивице Илиева која је објављена у суботњем издању листа "Курир" изазвала је много коментара.

Он је, малтене, поручио Андрији да оде из клуба и тако га спаси, односно да Партизан узме новац на име обештећења и тако уђе у историју клуба као његов спасилац!?

"Ситуација са Андријом Живковићем је јасна и уколико он не продужи уговор или не пристане да сада буде продат, Партизан ће морати да плаћа пенале. То практично значи да бисмо могли да ставимо катанац на клуб! Преко 200 породица ће се наћи на улици, а Андрија ће остати упамћен као неко ко је утицао на то да се клуб угаси. Доћи ће у ситуацију да га пола Србије не воли због тога, а пола због тога што је играо у Партизану", рекао је Илиев "Куриру".

Ова изјава Илиева коси се са изјавом генералног директора Партизана Милоша Вазуре који је пре десетак дана изјавио да је клуб финансијски "веома стабилан" и да је обезбеђен финансијски план у наредних шест месеци, односно до наредног прелазног рока.

"Постајемо озбиљан клуб. Већ смо исплатили обавезе према Сент Галену (за новајлију Евертона, прим. аут.). Неће бити више ситуација као раније да нас туже за дуг, блокирају рачуне... Сви у Европи ће знати да Партизан поштује све одредбе уговора и да на време плаћа", рекао је Вазура и додао да је клуб измирио све обавезе и за прошлу годину.

"Исплаћене су све плате и текуће обавезе за прошлу годину, а уз то смањен је дуг за око 2,5 милиона евра, плус смо ушли у репрограм дуга за два милиона".

Овако је гласила изјава Милоша Вазуре, из које се може закључити да Партизан има новац за текућа пословања и да му не прети гашење, како је то драматично изјавио Илиев. Или је, пак, Илиев у праву!? Ако је спортски директор у праву како је клуб себи дозволио да му судбина зависи од једног играча!?

Било како било, у Партизану се чека понедељак када би требало да буду обавељени разговори оца Андрије Живковића и управе црно-белих. Од тога зависи и да ли ће талентовани фудбалер бити у авиону који ће одвести црно-беле на припреме на Кипар.

Оно што је тренер Иван Томић данас саопштио новинарима јесте да на Кипар сигурно неће ићи нападач Абубакар Оумару, као ни голман Живко Живковић. А врло вероватно ни Никола Нинковић који је добио дозволу да потражи нови клуб.

"Абубакар има озбиљну повреду задње ложе зарађену у финишу јесењег дела сезоне због које није тренирао од почетка припрема и сигурно не иде на Кипар јер нема сврхе водити га ако не може да тренира“, рекао је Томић.

Да ли је заиста реч о повреди или Абубакар чека на трансфер? Раније се помињало да би могао да оде у Кину за 1,2 милиона евра.

Голман Живко Живковић није у плановима Ивана Томића.

"Живковић не тренира са нама од првог дана припрема, То је моја одлука коју сам му предочио и без обзира на њу остали смо у врло добрим професионалним и пријатељским односима. Надам се да ће успети да реализује неки од послова који се помињу последњих дана", рекао је тренер црно-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар