Partizan: Bez Abubakara na Kipar!

Trener Partizana Ivan Tomić saopštio da na pripreme na Kipar neće voditi povređenog Abubakara Oumarua, kao ni golmana Živka Živkovića. Status Andrije Živkovića - misterija. Da li Andrija mora da ode da bi Partizan živeo?

Fudbal 25.01.2016 | 16:40
Partizan: Bez Abubakara na Kipar!

Da li će u utorak avionu za Kipar, gde će Partizan otići na pripreme, biti i Andrija ivković?

To, za sada, nije izvesno, jer se čekaju pregovori uprave i njegovog oca Jovice, a poznato je da je ugovor Andrije Živkovića veoma komplikovan (o čemu smo već pisali mnogo puta) i da na njega više strana polaže pravo, pre svega izraelski investicioni fond pod vođstvom Pinija Zahavija.

Izjava sportskog direktora Ivice Ilieva koja je objavljena u subotnjem izdanju lista "Kurir" izazvala je mnogo komentara.

On je, maltene, poručio Andriji da ode iz kluba i tako ga spasi, odnosno da Partizan uzme novac na ime obeštećenja i tako uđe u istoriju kluba kao njegov spasilac!?

"Situacija sa Andrijom Živkovićem je jasna i ukoliko on ne produži ugovor ili ne pristane da sada bude prodat, Partizan će morati da plaća penale. To praktično znači da bismo mogli da stavimo katanac na klub! Preko 200 porodica će se naći na ulici, a Andrija će ostati upamćen kao neko ko je uticao na to da se klub ugasi. Doći će u situaciju da ga pola Srbije ne voli zbog toga, a pola zbog toga što je igrao u Partizanu", rekao je Iliev "Kuriru".

Ova izjava Ilieva kosi se sa izjavom generalnog direktora Partizana Miloša Vazure koji je pre desetak dana izjavio da je klub finansijski "veoma stabilan" i da je obezbeđen finansijski plan u narednih šest meseci, odnosno do narednog prelaznog roka.

"Postajemo ozbiljan klub. Već smo isplatili obaveze prema Sent Galenu (za novajliju Evertona, prim. aut.). Neće biti više situacija kao ranije da nas tuže za dug, blokiraju račune... Svi u Evropi će znati da Partizan poštuje sve odredbe ugovora i da na vreme plaća", rekao je Vazura i dodao da je klub izmirio sve obaveze i za prošlu godinu.

"Isplaćene su sve plate i tekuće obaveze za prošlu godinu, a uz to smanjen je dug za oko 2,5 miliona evra, plus smo ušli u reprogram duga za dva miliona".

Ovako je glasila izjava Miloša Vazure, iz koje se može zaključiti da Partizan ima novac za tekuća poslovanja i da mu ne preti gašenje, kako je to dramatično izjavio Iliev. Ili je, pak, Iliev u pravu!? Ako je sportski direktor u pravu kako je klub sebi dozvolio da mu sudbina zavisi od jednog igrača!?

Bilo kako bilo, u Partizanu se čeka ponedeljak kada bi trebalo da budu obaveljeni razgovori oca Andrije Živkovića i uprave crno-belih. Od toga zavisi i da li će talentovani fudbaler biti u avionu koji će odvesti crno-bele na pripreme na Kipar.

Ono što je trener Ivan Tomić danas saopštio novinarima jeste da na Kipar sigurno neće ići napadač Abubakar Oumaru, kao ni golman Živko Živković. A vrlo verovatno ni Nikola Ninković koji je dobio dozvolu da potraži novi klub.

"Abubakar ima ozbiljnu povredu zadnje lože zarađenu u finišu jesenjeg dela sezone zbog koje nije trenirao od početka priprema i sigurno ne ide na Kipar jer nema svrhe voditi ga ako ne može da trenira“, rekao je Tomić.

Da li je zaista reč o povredi ili Abubakar čeka na transfer? Ranije se pominjalo da bi mogao da ode u Kinu za 1,2 miliona evra.

Golman Živko Živković nije u planovima Ivana Tomića.

"Živković ne trenira sa nama od prvog dana priprema, To je moja odluka koju sam mu predočio i bez obzira na nju ostali smo u vrlo dobrim profesionalnim i prijateljskim odnosima. Nadam se da će uspeti da realizuje neki od poslova koji se pominju poslednjih dana", rekao je trener crno-belih.

Komentari / 0

Ostavite komentar