ПЛ: Коста кобан по Арсенал, Лестер на челу табеле, славио и Свонси!

Фудбалери Челсија победили су Арсенал на Емиратима са 1:0 у 23. колу Премијер лиге. Фудбалери Свонсија победили су Евертон на гостовању са 2:1 у првој утакмици недељног програма у оквиру 23. кола Премијер лиге.

Фудбал 25.01.2016 | 12:00
ПЛ: Коста кобан по Арсенал, Лестер на челу табеле, славио и Свонси!

Арсенал је после два ремија и пораза пао на треће место на табели, има исти број бодова као Манчестер Сити (44), али слабију гол-разлику. Лестер је нови лидер са 47 бодова.

Победу екипи Гуса Хидинка донео је Коста поготком у 23. минуту, на асистенцију Ивановића. Неколико минута раније Арсенал је остао са играчем мање на терену, јер је директан црвени картон после фаула над шпанским нападачем добио Мертезакер.

Челси је прекинуо низ од два меча без победе и поепо се на 13. место са 28 бодова.

"Плавци" су били конкретнији на почетку сусрета, доста проблема задавали су одбрани Арсенала, али Чех је био сигуран пред својим голом. Распламсала се игра у наставку, Арсенал је почео да прети контранападима.

Да дерби између два лондонска тима не може да прође без драме, доказало се у 19. минуту када је црвени картон добио Мертезакер, са је леђа у контранападу оборио Косту, јер му је Шпанац увелико побегао после додавања саиграча. После слободног ударца Вилијана, Чех је боксовао лопту.

Венгер је одлучио да из игре избаци Оливијеа Жируа, уместо кога је уашо Габријел.

Челси брзо користи предност играча више и стиже у вођство у 23. минуту. Матић је центрирао са леве стране, Коста лопту пребацио до Ивановића, који је био на супротном крају, српски фудбалер му враћа лопту, а шпански нападач постиже погодак.

Други пут заредом неки Арсеналов играч искључен је на мечу са Челсијем. У прошлом сусрету ван терена раније су морали прво Габријел, после сукоба са Костом, а затим и Касорла.

Челси је наставио да опседа гол ривала, али Чех је био сигуран. Арсенал није много претио, а највећу прилику пропустио је у самом финишу полувремена. Рамзи је убацио у казени простор, на шест-седам метара стајао је Фламини и приликом скока спољним делом стопала пребацио гол.

Алексис Санчес вратио се на терен после повреде, у игру је ушао у 57. минуту, али није упсео да помогне свом тим да дође до изједначења.

Темпо игре у другом полувремену знатно слабији, а монотонију прекида Арсенал са неколико узастопних покушаја, који су изблокирани.

Коста нервира противничке навијаче који му звижде на свако одуговлачење после фаула над њим, а игру је напустио у 69. минуту.

Фудбалери Арсенала тражили цу црвени картон за Обија Микела, када је лактом ударио Санчеса по лицу у покушају да га спречи да крене у контрнапад, али је Нигеријац само „пожутео“. Челси је у наставку играо колико му је одговалао, Арсенал је спорадично покушавао да запрети.

Шест минута пре краја Арсенал није искористио гужву у петерцу како би стигао до изједначења, играчи Челсија, успели су да избаце лопту из опасне зоне. Тим Арсена Венгера покушава у финишу да дође до бода, Куртоа је одбранио ударац Фламинија, затим је изблокиран покушај Монреала.

Фудбалери Свонсија победили су Евертон на гостовању са 2:1 у првој утакмици недељног програма у оквиру 23. кола Премијер лиге.

Сва три гола на утакмици виђена су у првих 25 минута, а стрелци свих били су гостујући фудбалери.

Свонси је повео преко Гилфија Сигурдсона из пенала у 17. минута, а мање од десет минута касније Евертон је изједначио аутоголом Џека Корка, који је скренуо лопту у мрежу после шута Гарета Берија.

Коначан резултат у 34. минуту поставио је Андре Ају у 34. минуту после асистенције Нила Тејлова.

Тим из Ливерпула је имао већи број шанси, убедљив је био у поседу лопте, али су га промашаји много коштали.

Захваљујући шестој победи ове сезоне Свонси је побегао од опасне зоне и сада има 25 бодова, четири више од Њукасла, који је први испод црте.

Евертон је после шестог пораза остао на 29 бодова, на 12. позицији, са 18 бодова мање од водећег Лестера.

Премијер лига, 23. коло:

субота, 23. јануар
Норич – Ливерпул 4:5
ВБА – Астон Вила 0:0
Сандерленд – Борнмут 1:1
Вотфорд – Њукасл 2:1
Манчестер јунајтед – Саутемптон 0:1
Лестер – Стоук 3:0
Кристал Палас – Тотенхем 1:2
Вест Хем – Манчестер сити 2:2

недеља, 24. јануар
Евертон – Свонси 1:2
Арсенал – Челси 0:1

Коментари / 0

Оставите коментар