PL: Kosta koban po Arsenal, Lester na čelu tabele, slavio i Svonsi!

Fudbaleri Čelsija pobedili su Arsenal na Emiratima sa 1:0 u 23. kolu Premijer lige. Fudbaleri Svonsija pobedili su Everton na gostovanju sa 2:1 u prvoj utakmici nedeljnog programa u okviru 23. kola Premijer lige.

Fudbal 25.01.2016 | 12:00
PL: Kosta koban po Arsenal, Lester na čelu tabele, slavio i Svonsi!

Arsenal je posle dva remija i poraza pao na treće mesto na tabeli, ima isti broj bodova kao Mančester Siti (44), ali slabiju gol-razliku. Lester je novi lider sa 47 bodova.

Pobedu ekipi Gusa Hidinka doneo je Kosta pogotkom u 23. minutu, na asistenciju Ivanovića. Nekoliko minuta ranije Arsenal je ostao sa igračem manje na terenu, jer je direktan crveni karton posle faula nad španskim napadačem dobio Mertezaker.

Čelsi je prekinuo niz od dva meča bez pobede i poepo se na 13. mesto sa 28 bodova.

"Plavci" su bili konkretniji na početku susreta, dosta problema zadavali su odbrani Arsenala, ali Čeh je bio siguran pred svojim golom. Rasplamsala se igra u nastavku, Arsenal je počeo da preti kontranapadima.

Da derbi između dva londonska tima ne može da prođe bez drame, dokazalo se u 19. minutu kada je crveni karton dobio Mertezaker, sa je leđa u kontranapadu oborio Kostu, jer mu je Španac uveliko pobegao posle dodavanja saigrača. Posle slobodnog udarca Vilijana, Čeh je boksovao loptu.

Venger je odlučio da iz igre izbaci Olivijea Žirua, umesto koga je uašo Gabrijel.

Čelsi brzo koristi prednost igrača više i stiže u vođstvo u 23. minutu. Matić je centrirao sa leve strane, Kosta loptu prebacio do Ivanovića, koji je bio na suprotnom kraju, srpski fudbaler mu vraća loptu, a španski napadač postiže pogodak.

Drugi put zaredom neki Arsenalov igrač isključen je na meču sa Čelsijem. U prošlom susretu van terena ranije su morali prvo Gabrijel, posle sukoba sa Kostom, a zatim i Kasorla.

Čelsi je nastavio da opseda gol rivala, ali Čeh je bio siguran. Arsenal nije mnogo pretio, a najveću priliku propustio je u samom finišu poluvremena. Ramzi je ubacio u kazeni prostor, na šest-sedam metara stajao je Flamini i prilikom skoka spoljnim delom stopala prebacio gol.

Aleksis Sančes vratio se na teren posle povrede, u igru je ušao u 57. minutu, ali nije upseo da pomogne svom tim da dođe do izjednačenja.

Tempo igre u drugom poluvremenu znatno slabiji, a monotoniju prekida Arsenal sa nekoliko uzastopnih pokušaja, koji su izblokirani.

Kosta nervira protivničke navijače koji mu zvižde na svako odugovlačenje posle faula nad njim, a igru je napustio u 69. minutu.

Fudbaleri Arsenala tražili cu crveni karton za Obija Mikela, kada je laktom udario Sančesa po licu u pokušaju da ga spreči da krene u kontrnapad, ali je Nigerijac samo „požuteo“. Čelsi je u nastavku igrao koliko mu je odgovalao, Arsenal je sporadično pokušavao da zapreti.

Šest minuta pre kraja Arsenal nije iskoristio gužvu u petercu kako bi stigao do izjednačenja, igrači Čelsija, uspeli su da izbace loptu iz opasne zone. Tim Arsena Vengera pokušava u finišu da dođe do boda, Kurtoa je odbranio udarac Flaminija, zatim je izblokiran pokušaj Monreala.

Fudbaleri Svonsija pobedili su Everton na gostovanju sa 2:1 u prvoj utakmici nedeljnog programa u okviru 23. kola Premijer lige.

Sva tri gola na utakmici viđena su u prvih 25 minuta, a strelci svih bili su gostujući fudbaleri.

Svonsi je poveo preko Gilfija Sigurdsona iz penala u 17. minuta, a manje od deset minuta kasnije Everton je izjednačio autogolom Džeka Korka, koji je skrenuo loptu u mrežu posle šuta Gareta Berija.

Konačan rezultat u 34. minutu postavio je Andre Aju u 34. minutu posle asistencije Nila Tejlova.

Tim iz Liverpula je imao veći broj šansi, ubedljiv je bio u posedu lopte, ali su ga promašaji mnogo koštali.

Zahvaljujući šestoj pobedi ove sezone Svonsi je pobegao od opasne zone i sada ima 25 bodova, četiri više od Njukasla, koji je prvi ispod crte.

Everton je posle šestog poraza ostao na 29 bodova, na 12. poziciji, sa 18 bodova manje od vodećeg Lestera.

Premijer liga, 23. kolo:

subota, 23. januar
Norič – Liverpul 4:5
VBA – Aston Vila 0:0
Sanderlend – Bornmut 1:1
Votford – Njukasl 2:1
Mančester junajted – Sautempton 0:1
Lester – Stouk 3:0
Kristal Palas – Totenhem 1:2
Vest Hem – Mančester siti 2:2

nedelja, 24. januar
Everton – Svonsi 1:2
Arsenal – Čelsi 0:1

Komentari / 0

Ostavite komentar