Кладионице: Вучић опет премијер - СНС 47,3%

На 1.000 динара уложених на то да ће Вучић бити председник Владе добитак само 1.010 динара!

Србија 25.01.2016 | 08:37
Кладионице: Вучић опет премијер - СНС 47,3%

Лидер СНС Александар Вучић има стопроцентну шансу да и после пролећних ванредних парламентарних избора буде председник Владе Србије, прогнозирају српски кладионичари! На првој предизборној листи са квотама коју је објавила кладионица "Меридијан" понуђена квота на опкладу да ће Вучић опет бити премијер је само 1,01, што значи да на 1.000 динара уложених на његову победу можете зарадити само 1.010 динара!

Такође, ова кладионица процењује да ће напредњаци освојити око 47,3 одсто гласова, пошто су опкладу понудили на тој граници. Квота на опкладу "више од 47,3 одсто" и на опкладу "мање од 47,3 одсто" је идентична и износи 1,85. Дакле, на уложених 1.000 динара можете добити 1.850 динара.

Сви остали изборни исходи, према мишљењу искусних кладионичара, готово су немогући, па је тако квота на опкладу "нови премијер ће бити Пајтић" чак 40, док је чак 1.000 на Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа, Ненада Чанка, Ненада Поповића или Вука Драшковића! Дакле, уложите 1.000 динара - добијете милион!

Када је реч о новом покрајинском премијеру, најмање квоте (а самим тим и највеће шансе, прим. ур.) дају се на Игора Мировића (1,80), Иштвана Пастора (3,50) и Мају Гојковић (4,00). Шансе да Пајтић остане покрајински премијер су готово никакве, пошто кладионичари на лидера ДС нуде квоту од чак 15!

Истраживач Мирослав Шутић истиче да су имена у овој изборној прогнози помало "набацана"...

"Квоте нису засноване на реалним, већ произвољним проценама. Овде је више реч о бизарној забави за народ...", сматра Шутић.

Са њим је сагласан и директор "Фактор плуса" Владимир Пејић:

"У једном делу кладионице прате истраживања, али постоји и доста нагађања. Клађење на политичаре је исто као и за утакмице, никад не знате ко ће добити црвени картон, а ко бити најбољи играч", закључује Пејић.

Тасовац једини министар-аутсајдер

Ако је веровати кладионици, Ивица Дачић, Небојша Стефановић и Вања Удовичић задржаће своје министарске фотеље у Немањиној, док је Иван Тасовац као министар културе добио озбиљног конкурента у драмском писцу и саветнику председника Србије Радославу Лалету Павловићу. Тако је квота на Тасовца 3,50, а на Павловића само 2,50.

Сасвим је занимљиво да се као један од "кандидата" за место министра културе и информисања наводи и наш главни уредник Драган ј. Вучићевић, на кога је понуђена квота од чак 50!

Извор: Информер

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хмхм

25.01.2016 07:44

Мозда побједи а мозда изгуби ако побједи слиједи продаја телекома исто ради ко Милорад и креце пљацка криминал и корупција .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаили Микић

25.01.2016 10:47

Зависи од гласача да ли ће Вучић изгубити или добити на изборима. Свако је ковач своје среће па тско исто и грађани СРБије!