Данас у већини крајева БиХ топлије вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се у већини предјела очекује суво и топлије вријеме, а слаб снијег падаће још понегдје на истоку.

Република Српска 25.01.2016 | 07:51
Данас у већини крајева БиХ топлије вријеме

Током дана падавине ће престати у већини крајева, уз смањење облачности и више сунчаних интервала. Биће и постепено топлије. Само ће на истоку остати облачније и у овим крајевима још понегдје ће провијавати слаб снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни вјетар.

Јутарња температура од минус шест до нула, а највиша дневна температура од два до осам, на југу до 10, а у вишим предјелима око минус два степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме са слабим снијегом у централним и источним крајевима. Нешто мање облачности било је у Херцеговини и у западаним подручјима.

На Бјелашници је јутрос у 7.00 часова измјерено минус осам степени, на Сокоцу, у Рудом и Бихаћу минус седам, на Чемерну и у Новом Граду минус шест, на Иван Седлу, у Фочи, Вишеграду и Сарајеву минус пет, у Горажду минус четири, на Хан Пијеску, у Крупи на Уни, Билећи, Сребреници, зеници и Бугојну минус три степена.
У Бијељини, Калиновику, Мркоњић Граду, Шипову, Јајцу, Тузли и Санском Мосту јутрос су измјерена минус два, у Бањалуци, Требињу, Зворнику, Невесињу, Рибнику, Источном Дрвару минус један, а у Добоју, Српцу, Гацку и Чапљини нула степени.

Један степен јутрос је измјерен у Градачцу, два у Мостару, три у Ливну и шест степени у Неуму.

На Чемерну је висина снијега износила 26 центиметара, у Калиновику 15, на Хан Пијеску 14, на Сокоцу девет, у Источном Дрвару шест, у Гацку четири, у Бањалуци три, у Бијељини, Сребреници, Рудом и Шипову два, у Мркоњић Граду, у Фочи, Зворнику и Вишеграду један центиметар.

Коментари / 0

Оставите коментар