Danas u većini krajeva BiH toplije vrijeme

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se u većini predjela očekuje suvo i toplije vrijeme, a slab snijeg padaće još ponegdje na istoku.

Republika Srpska 25.01.2016 | 07:51
Danas u većini krajeva BiH toplije vrijeme

Tokom dana padavine će prestati u većini krajeva, uz smanjenje oblačnosti i više sunčanih intervala. Biće i postepeno toplije. Samo će na istoku ostati oblačnije i u ovim krajevima još ponegdje će provijavati slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Јutarnja temperatura od minus šest do nula, a najviša dnevna temperatura od dva do osam, na jugu do 10, a u višim predjelima oko minus dva stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim krajevima. Nešto manje oblačnosti bilo je u Hercegovini i u zapadanim područjima.

Na Bjelašnici je jutros u 7.00 časova izmjereno minus osam stepeni, na Sokocu, u Rudom i Bihaću minus sedam, na Čemernu i u Novom Gradu minus šest, na Ivan Sedlu, u Foči, Višegradu i Sarajevu minus pet, u Goraždu minus četiri, na Han Pijesku, u Krupi na Uni, Bileći, Srebrenici, zenici i Bugojnu minus tri stepena.
U Bijeljini, Kalinoviku, Mrkonjić Gradu, Šipovu, Јajcu, Tuzli i Sanskom Mostu jutros su izmjerena minus dva, u Banjaluci, Trebinju, Zvorniku, Nevesinju, Ribniku, Istočnom Drvaru minus jedan, a u Doboju, Srpcu, Gacku i Čapljini nula stepeni.

Јedan stepen jutros je izmjeren u Gradačcu, dva u Mostaru, tri u Livnu i šest stepeni u Neumu.

Na Čemernu je visina snijega iznosila 26 centimetara, u Kalinoviku 15, na Han Pijesku 14, na Sokocu devet, u Istočnom Drvaru šest, u Gacku četiri, u Banjaluci tri, u Bijeljini, Srebrenici, Rudom i Šipovu dva, u Mrkonjić Gradu, u Foči, Zvorniku i Višegradu jedan centimetar.

Komentari / 0

Ostavite komentar