АО: Федерер протутњао поред Гофана за 47. четвртфинале!

Трећи тенисер света Роџер Федерер пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена убедљивом победом над Давидом Гофаном.

Тенис 24.01.2016 | 15:20
АО: Федерер протутњао поред Гофана за 47. четвртфинале!

Федерер је у последњем мечу недељног програма савладао Белгијанца резултатом 6:2, 6:1, 6:4, после само сат и по времена игре.

Швајцарац је потпуно доминирао од почетка до краја, а већ први део игре наговестио је да га не чека дуг посао. Противнику је два пута одузео сервис и после двадесетак минута повео са 1-0.

Још убедљивији је био у другом, да би тек у трећем сету 15. носилац пружио какав-такав отпор. Међутим, то се десило када је већ био у ‘дебелом’ заостатку, па није успео да спречи ривала да се пласира у 47. четвртфинале Грен слема у каријери, а 12. на Отвореном првенству Аустралије.

За 128 минута игре забележио је 39 винера и 20 неизнуђених грешака, док је с друге стране Белгијанац био много слабији – 17:23.

“Имао сам тежак меч против Димитрова, па слободан дан. Претходни меч сам играо у дневном термину, сада у вечерњем и то ми је помогло да у прва два сета пружим сјајну партију. Презадовољан сам како је све прошло”, рекао је Федерер после меча уз захвалност присутног Рода Лејвера и новог тренера Ивана Љубичића.

У следећем колу четвороструког освајача Мелбурна чека Томаш Бердих који је уз доста муке и пет сетова савладало Роберта Баутиста-Агута.

“Знам Томаша дуго, више од 10 година је на Туру. Играли смо велике мечеве, посебно на Олимпијским играма и Вимблдона. Победио сам га на неким великим турнирима, али му ова подлога одговара и биће лепо видети га опет. Обожава да игра у Мелбурну што је показао и прошле године када је победио Рафу”, додао је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар