AO: Federer protutnjao pored Gofana za 47. četvrtfinale!

Treći teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Australijan opena ubedljivom pobedom nad Davidom Gofanom.

Tenis 24.01.2016 | 15:20
AO: Federer protutnjao pored Gofana za 47. četvrtfinale!

Federer je u poslednjem meču nedeljnog programa savladao Belgijanca rezultatom 6:2, 6:1, 6:4, posle samo sat i po vremena igre.

Švajcarac je potpuno dominirao od početka do kraja, a već prvi deo igre nagovestio je da ga ne čeka dug posao. Protivniku je dva puta oduzeo servis i posle dvadesetak minuta poveo sa 1-0.

Još ubedljiviji je bio u drugom, da bi tek u trećem setu 15. nosilac pružio kakav-takav otpor. Međutim, to se desilo kada je već bio u ‘debelom’ zaostatku, pa nije uspeo da spreči rivala da se plasira u 47. četvrtfinale Gren slema u karijeri, a 12. na Otvorenom prvenstvu Australije.

Za 128 minuta igre zabeležio je 39 vinera i 20 neiznuđenih grešaka, dok je s druge strane Belgijanac bio mnogo slabiji – 17:23.

“Imao sam težak meč protiv Dimitrova, pa slobodan dan. Prethodni meč sam igrao u dnevnom terminu, sada u večernjem i to mi je pomoglo da u prva dva seta pružim sjajnu partiju. Prezadovoljan sam kako je sve prošlo”, rekao je Federer posle meča uz zahvalnost prisutnog Roda Lejvera i novog trenera Ivana Ljubičića.

U sledećem kolu četvorostrukog osvajača Melburna čeka Tomaš Berdih koji je uz dosta muke i pet setova savladalo Roberta Bautista-Aguta.

“Znam Tomaša dugo, više od 10 godina je na Turu. Igrali smo velike mečeve, posebno na Olimpijskim igrama i Vimbldona. Pobedio sam ga na nekim velikim turnirima, ali mu ova podloga odgovara i biće lepo videti ga opet. Obožava da igra u Melburnu što je pokazao i prošle godine kada je pobedio Rafu”, dodao je Federer.

Komentari / 0

Ostavite komentar