АО - Ана отказала прес након испадања; Тренер добро послије пада!

Српска тенисерка Ана Ивановић није се нашла пред новинарима после елиминације са Аустралијан Опена. Тренер српске тенисерке Ане Ивановић Најџел Сирс пао је низ степенице током њеног меча трећег кола Аустралијан Опена са Американком Медисон Киз.

Тенис 24.01.2016 | 17:40
АО - Ана отказала прес након испадања; Тренер добро послије пада!

Ивановићева је такмичење на првом Грен слему сезоне завршила у трећем колу, поразом од Американке Медисон Киз са 4:6, 6:4, 6:4.

Поред велике борбе две тенисерке, тај дуел је обележио инцидент из другог сета, када је Анин тренер Најџел Сирс пао низ степенице, пошто се пожалио да га боли стомак, па је меч због тога био прекинут око сат времена.

Сирс је пребачен у болницу и свестан је, али се верује да је Ана због тога отказала конференцију за медије. Из њеног тима је после меча само достављена њена кратка изјава.

„Очигледно је да је био тежак меч. Одиграла сам добро, добила сам први сет, осећала сам да сам одиграла добре гемове, да сам створила добре прилике. Али, она се вратила у меч одличном игром. У трећем сету је сервирала боље од мене, извлачила је више од првог ударца због тога и то је била велика разлика. Имала сам сјајну подршку, желела сам да победим“, рекла је Ана.

Тренер српске тенисерке Ане Ивановић Најџел Сирс пао је низ степенице током њеног меча трећег кола Аустралијан Опена са Американком Медисон Киз.

При вођству Ивановићеве од 6:4, 1:0 дошло је до прекида игре пошто је некоме у Анином боксу била потребна лекарска помоћ.

Испоставило се да је у питању Сирс, који је пао низ степенице, а претходно га је заболео стомак усред меча и због тога игра није могла да буде настављена.

Ана је од тренутка када је видела да се нешто дешава у њеном боксу била забринута, па је после неколико минута изашла са терена.

То је други Анин меч заредом који је прекинут због сличне ситуације, пошто је на претходном једна жена пала у несвест и њен дуел са Анастасијом Севастовом је био прекинут око пола сата.

Наставак меча је прво био одложен да би се Сирсу указала помоћ, да би после десетак минута тенисерке биле послате у свлачионицу, а сусрет је био прекинут на неодређено време.

Дан касније доктори су му дали ‘зелено светло’ и он ће моћи да опоравак настави у Великој Британији.

“Рекли су ми да ми је дозвољено да напустим болницу и да могу да се вратим у Велику Британију у следећих неколико дана. Најискреније желим да се захвалим свим људима који су ми помогли, као и бриљантном особљу Аустралијан опена и болнице Епворт. Захвалан сам свима који су учествовали на начину на који су ми помогли. Иако ценим ниво медијске заинтересованости око ове приче, нећу даље ништа коментарисати. Хвала”, рекао је Сирс.

Директор Аустралијан опена Крег Тили пожелео је Најџелу брз опоравак.

“Целокупној тениској породици је лакнуло и задовољна је што је чула да ће Најџел бити пуштен из болнице. Желимо му све најбоље и надамо се да ћемо га ускоро видети на терену”, навео је Тили.

Коментари / 0

Оставите коментар