AO - Ana otkazala pres nakon ispadanja; Trener dobro poslije pada!

Srpska teniserka Ana Ivanović nije se našla pred novinarima posle eliminacije sa Australijan Opena. Trener srpske teniserke Ane Ivanović Najdžel Sirs pao je niz stepenice tokom njenog meča trećeg kola Australijan Opena sa Amerikankom Medison Kiz.

Tenis 24.01.2016 | 17:40
AO - Ana otkazala pres nakon ispadanja; Trener dobro poslije pada!

Ivanovićeva je takmičenje na prvom Gren slemu sezone završila u trećem kolu, porazom od Amerikanke Medison Kiz sa 4:6, 6:4, 6:4.

Pored velike borbe dve teniserke, taj duel je obeležio incident iz drugog seta, kada je Anin trener Najdžel Sirs pao niz stepenice, pošto se požalio da ga boli stomak, pa je meč zbog toga bio prekinut oko sat vremena.

Sirs je prebačen u bolnicu i svestan je, ali se veruje da je Ana zbog toga otkazala konferenciju za medije. Iz njenog tima je posle meča samo dostavljena njena kratka izjava.

„Očigledno je da je bio težak meč. Odigrala sam dobro, dobila sam prvi set, osećala sam da sam odigrala dobre gemove, da sam stvorila dobre prilike. Ali, ona se vratila u meč odličnom igrom. U trećem setu je servirala bolje od mene, izvlačila je više od prvog udarca zbog toga i to je bila velika razlika. Imala sam sjajnu podršku, želela sam da pobedim“, rekla je Ana.

Trener srpske teniserke Ane Ivanović Najdžel Sirs pao je niz stepenice tokom njenog meča trećeg kola Australijan Opena sa Amerikankom Medison Kiz.

Pri vođstvu Ivanovićeve od 6:4, 1:0 došlo je do prekida igre pošto je nekome u Aninom boksu bila potrebna lekarska pomoć.

Ispostavilo se da je u pitanju Sirs, koji je pao niz stepenice, a prethodno ga je zaboleo stomak usred meča i zbog toga igra nije mogla da bude nastavljena.

Ana je od trenutka kada je videla da se nešto dešava u njenom boksu bila zabrinuta, pa je posle nekoliko minuta izašla sa terena.

To je drugi Anin meč zaredom koji je prekinut zbog slične situacije, pošto je na prethodnom jedna žena pala u nesvest i njen duel sa Anastasijom Sevastovom je bio prekinut oko pola sata.

Nastavak meča je prvo bio odložen da bi se Sirsu ukazala pomoć, da bi posle desetak minuta teniserke bile poslate u svlačionicu, a susret je bio prekinut na neodređeno vreme.

Dan kasnije doktori su mu dali ‘zeleno svetlo’ i on će moći da oporavak nastavi u Velikoj Britaniji.

“Rekli su mi da mi je dozvoljeno da napustim bolnicu i da mogu da se vratim u Veliku Britaniju u sledećih nekoliko dana. Najiskrenije želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli, kao i briljantnom osoblju Australijan opena i bolnice Epvort. Zahvalan sam svima koji su učestvovali na načinu na koji su mi pomogli. Iako cenim nivo medijske zainteresovanosti oko ove priče, neću dalje ništa komentarisati. Hvala”, rekao je Sirs.

Direktor Australijan opena Kreg Tili poželeo je Najdželu brz oporavak.

“Celokupnoj teniskoj porodici je laknulo i zadovoljna je što je čula da će Najdžel biti pušten iz bolnice. Želimo mu sve najbolje i nadamo se da ćemo ga uskoro videti na terenu”, naveo je Tili.

Komentari / 0

Ostavite komentar